Pieczony Kurczak Parmezan
Przepis Pieczony kurczak parmezan może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 670 kalorii. Ten przepis służy 4. Na $3.0 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Sprawdza się jako danie główne. 508 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka soli i mielonego pieprzu, parmezan, pomidory w puszkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczony Kurczak Parmezan, Pieczony Kurczak Parmezan, oraz Pieczony Kurczak Parmezan.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Wymieszać pokruszone pomidory, bazylia, oregano, cukier, szczyptę soli i pieprzu. Przynieś na wolnym ogniu.
Nadal gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje trochę i smaki meldować, o 10-12 protokół. Posmakuj sosu, dostosuj przyprawę w razie potrzeby, przykryj i ogrzej.
Rozgrzej piekarnik do 232°. Wyłóż blachę do pieczenia folią, pergaminem lub Silpatem. Podczas gdy sos jest gotowanie, przygotować kurczaka w kolejnych krokach.
Dodać powłokę: w dużej misce ubij razem musztardę, ocet, sól i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Dodać kotlety z kurczaka do mieszaniny i płaszcz dobrze po obu stronach.
W innej misce wymieszaj bułkę tartą, starty parmezan i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Dobrze wymieszać i wymieszać z roztopionym masłem.
Przenieś na płytką płytkę.
Zagrzebać kawałki kurczaka w mieszaninie bułki tartej, delikatnie naciskając bułkę tartą do kotletów z kurczaka.
Umieść pogłębionego kurczaka na wyłożonej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 232° na środkowej półce piekarnika, aż gotowane i złoty kolor, o 15 protokół.
Podawać z dodatkiem ryżu, makaronu lub makaronu. Sos z kadzi z kurczakiem.
Polecane wino: Wino Barbera, Chianti, Montepulciano
Wino Barbera, Chianti i Montepulciano to moje najlepsze propozycje do kurczaka z parmezanem. Gdy kurczak jest połączony z sosem pomidorowym i serem, może poradzić sobie z lekkim lub średnim czerwonym winem. Ponieważ jest to danie włosko-Amerykańskie, wybraliśmy włoskie wina. Możesz spróbować Enrico Serafino Barbera d ' Alba. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
![Enrico Serafino Barbera d ' Alba]()
Enrico Serafino Barbera d ' Alba
Enrico Serafino Barbera d ' Alba jest wiodącym czerwonym winem, bardzo wszechstronnym winem, które jest szczególnie przyjazne dla żywności i można się nim delektować na co dzień. Barbera to najpopularniejsze czerwone winogrona Piemontuodmiana, uprawiana w i między innymi winnicach w całym regionie. Winnice Enrico Serafino znajdują się wewnątrz Roero DOCG, słynnej nazwy win Nebbiolo (i białych Arneis). Te winnice Barbera cieszą się tym samym doskonałym terroirem, w miejscach, które najlepiej nadają się do Barbera.