Pieczony kurczak masala z migdałowym pilafem
Pieczony kurczak masala z migdałowym pilafem wymaga około 50 minut od początku do końca. To danie główne ma 481 kalorii, 35g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cebulę, migdały, curry w proszku, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pilaw Z Kurczaka Pieczony W Piekarniku, Pieczony kurczak klonowy z gruszkowym Pilafem, oraz Pilaf Jabłkowy Migdałowy.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Umieść ryż w rondlu z 600 ml wody, 1 czubatą łyżeczką kurkumy, 1 łyżeczką curry i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia, wymieszać, przykryć, odwrócić ogień do niskiej i gotować przez 30 minut, lub do miękkości. Staraj się nie zdejmować pokrywki podczas gotowania.
Zdjąć z ognia i pozostawić pod przykryciem na 5 min.
Dodać migdały i puch widelcem.
W międzyczasie wymieszaj 2 łyżeczki curry, pozostałą kurkumę, 2 łyżki jogurtu i przyprawy.
Dodać kurczaka i wrzucić do herbu.
Pomidory i cebulę wrzucić do palnika z resztą curry, a następnie umieścić w kawałkach kurczaka.
Piec przez 15-20 minut, aż kurczak zostanie ugotowany i warzywa będą miękkie. Rozsypać kolendrę i podawać z ryżem i pozostałym jogurtem.