Pieczony homar z pesto Bazyliowo-miętowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego homara z Pesto Bazyliowo-miętowym. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 46g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 5,14 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, skórkę cytrynową, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron pesto bazyliowe z cukinią i miętą, Stelaż jagnięcy z miętowo-bazyliowym Pesto, oraz Sałatka z Pesto bazyliowo-miętowego z pomidorami i truskawkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°. blanszuj liście bazylii i mięty w dużym rondlu z wrzącą wodą 5 sekund.
Przenieść liście do dużej miski z lodowatą wodą do ostygnięcia.
Drenaż. Wyciśnij liście, aby usunąć nadmiar płynu.
Czosnek mielony w procesorze.
Dodaj bazylii i liści mięty, 1/3 szklanki oliwy z oliwek, i orzechów pinii. Puree, aż pesto będzie gładkie.
Upuść 1 homara na głowę do dużego garnka z wrzącą wodą. Przykryć; gotować 3 minuty (Homar nie będzie w pełni ugotowany). Za pomocą szczypiec przenieś homara na powierzchnię roboczą. Powrót wody do wrzenia. Powtórz z pozostałymi homarami, 1 na raz.
Umieścić 1 homara, od strony skorupy w dół, na powierzchni roboczej.
Umieścić czubek dużego noża na środku homara.
Przeciąć homara wzdłuż na pół od środka do końca głowy (nóż może nie przeciąć skorupy), a następnie przeciąć na pół od środka do końca ogona (użyj nożyc do drobiu, aby przeciąć skorupę, jeśli to konieczne). Szpony. Powtórz z pozostałymi homarami.
Ułóż połówki homara, pokrój bok do góry, na 2 ciężkich dużych blach do pieczenia. Odrzuć worek głowy i długi cienki przewód jelitowy, który biegnie obok mięsa z ogona homara.
Przenieść jasnozielony tomalley (wątroba) z jamy ciała do pesto w procesorze.
Mięso homara posmarować oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Mięso posypać solą i pieprzem.
Zmiksuj tomalley na pesto.
Przenieść do średniej miski. Wymieszać z parmezanem i śmietaną, następnie panko i skórką z cytryny. Pesto wymieszać z solą i pieprzem; podzielić na połówki homara, wypełniając ubytki i całkowicie przykrywając mięso.
Pieczone homary, aż mięso jest po prostu gotowane przez i polewa jest złoty, o 14 protokół.
* Dostępne na rynkach azjatyckich oraz w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach.