Pieczony homar z pesto Bazyliowo-miętowym

Pieczony homar z pesto Bazyliowo-miętowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego homara z Pesto Bazyliowo-miętowym. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 46g białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 5,14 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, skórkę cytrynową, śmietanę do bicia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać orzeszki piniowe, można śledzić to danie główne z Ciasto gruszkowe z orzeszkami piniowymi jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Makaron pesto bazyliowe z cukinią i miętą, Stelaż jagnięcy z miętowo-bazyliowym Pesto, oraz Sałatka z Pesto bazyliowo-miętowego z pomidorami i truskawkami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 232°. blanszuj liście bazylii i mięty w dużym rondlu z wrzącą wodą 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
BazyliaBazylia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
Drenaż.
3
Przenieść liście do dużej miski z lodowatą wodą do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Drenaż. Wyciśnij liście, aby usunąć nadmiar płynu.
5
Czosnek mielony w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Mięso MieloneMięso Mielone
6
Dodaj bazylii i liści mięty, 1/3 szklanki oliwy z oliwek, i orzechów pinii. Puree, aż pesto będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiętaMięta
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
BazyliaBazylia
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
7
Upuść 1 homara na głowę do dużego garnka z wrzącą wodą. Przykryć; gotować 3 minuty (Homar nie będzie w pełni ugotowany). Za pomocą szczypiec przenieś homara na powierzchnię roboczą. Powrót wody do wrzenia. Powtórz z pozostałymi homarami, 1 na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzczypceSzczypce
GarnekGarnek
8
Umieścić 1 homara, od strony skorupy w dół, na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
9
Umieścić czubek dużego noża na środku homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
10
Przeciąć homara wzdłuż na pół od środka do końca głowy (nóż może nie przeciąć skorupy), a następnie przeciąć na pół od środka do końca ogona (użyj nożyc do drobiu, aby przeciąć skorupę, jeśli to konieczne). Szpony. Powtórz z pozostałymi homarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
DróbDrób
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nożyce Do DrobiuNożyce Do Drobiu
NóżNóż
11
Ułóż połówki homara, pokrój bok do góry, na 2 ciężkich dużych blach do pieczenia. Odrzuć worek głowy i długi cienki przewód jelitowy, który biegnie obok mięsa z ogona homara.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
HomarHomar
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
12
Przenieść jasnozielony tomalley (wątroba) z jamy ciała do pesto w procesorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
WątrobaWątroba
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
13
Mięso homara posmarować oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Mięso HomaraMięso Homara
14
Mięso posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MięsoMięso
15
Zmiksuj tomalley na pesto.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
16
Przenieść do średniej miski. Wymieszać z parmezanem i śmietaną, następnie panko i skórką z cytryny. Pesto wymieszać z solą i pieprzem; podzielić na połówki homara, wypełniając ubytki i całkowicie przykrywając mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Sól I PieprzSól I Pieprz
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
HomarHomar
KremKrem
Bułka Tarta Panko Lub Mączka MacowaBułka Tarta Panko Lub Mączka Macowa
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
17
Pieczone homary, aż mięso jest po prostu gotowane przez i polewa jest złoty, o 14 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
HomarHomar
MięsoMięso
18
Podawać z cytryną.
Składniki, których będziesz potrzebować
CytrynaCytryna
19
* Dostępne na rynkach azjatyckich oraz w sekcji Asian foods w niektórych supermarketach.

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar można łączyć z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego możesz spróbować to Gilbert Picq Chablis. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Gilbert Picq Chablis
Gilbert Picq Chablis
Zwykle pochodzi z 12 paczek i jest niezmiennie pełen flinty Seashell esencji, co czyni go kwintesencją Chablis.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Magazyn