Pieczony Dip warzywny z pieczonymi chipsami Pita

Pieczony Dip warzywny z pieczonymi chipsami Pita
Pieczony Dip warzywny z pieczonymi chipsami Pita może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 39 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 7. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, Kabaczek, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Dip z pieczonych bakłażanów z przyprawionymi chipsami Pita, Pieczona Kanapka Z Warzywami Pita, oraz Pieczona Pita Warzywna Z Kremowym Sosem Feta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 191°. podzielić każdy chlebek pita wokół krawędzi nożem, aby 2 rundy. Lekko posmaruj olejem rundy pita.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PiekarnikPiekarnik
2
Posypać bazylią i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
BazyliaBazylia
3
Pokrój każdą rundę na 8 klinów.
4
Umieść w jednej warstwie w 2 patelniach o wymiarach 15x10x1 cali lub na arkuszach ciastek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki CookiePliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Piec odkryte 6 do 8 protokół lub do jasnobrązowy i chrupiące. Lekko schłodzić (chipsy będą nadal chrupać, gdy ostygną).
Składniki, których będziesz potrzebować
ChipsyChipsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Podawać na ciepło lub chłodno. (Chipsy Pita można przechowywać szczelnie przykryte do 3 tygodni w temperaturze pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
ChipsyChipsy
Kombinacja 2Kombinacja 2
7
Zwiększ temperaturę piekarnika do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Na patelni 15x10x1-calowej rozprowadzić cukinię, Kabaczek żółty, paprykę, cebulę i czosnek. Spryskaj warzywa sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Squash żółtySquash żółty
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
CzosnekCzosnek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Posypać solą i czerwonym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
SólSól
10
Piec około 30 minut, obracając warzywa raz, do miękkości i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
W blenderze lub robocie kuchennym umieść warzywa. Przykryj i zmiksuj na dużej prędkości około 1 minuty, zatrzymując blender od czasu do czasu, aby zeskrobać boki, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Podawać dip natychmiast, lub przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, aż schłodzone.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
13
Podawać z chipsami pita.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChipsyChipsy
Kombinacja 2Kombinacja 2
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDipyPasty kanapkowe
Magazyn