Pieczony Dip warzywny z pieczonymi chipsami Pita
Pieczony Dip warzywny z pieczonymi chipsami Pita może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 39 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 7. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś paprykę, Kabaczek, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Dip z pieczonych bakłażanów z przyprawionymi chipsami Pita, Pieczona Kanapka Z Warzywami Pita, oraz Pieczona Pita Warzywna Z Kremowym Sosem Feta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 191°. podzielić każdy chlebek pita wokół krawędzi nożem, aby 2 rundy. Lekko posmaruj olejem rundy pita.
Pokrój każdą rundę na 8 klinów.
Umieść w jednej warstwie w 2 patelniach o wymiarach 15x10x1 cali lub na arkuszach ciastek.
Piec odkryte 6 do 8 protokół lub do jasnobrązowy i chrupiące. Lekko schłodzić (chipsy będą nadal chrupać, gdy ostygną).
Podawać na ciepło lub chłodno. (Chipsy Pita można przechowywać szczelnie przykryte do 3 tygodni w temperaturze pokojowej.)
Zwiększ temperaturę piekarnika do 204°.
Na patelni 15x10x1-calowej rozprowadzić cukinię, Kabaczek żółty, paprykę, cebulę i czosnek. Spryskaj warzywa sprayem do gotowania.
Posypać solą i czerwonym pieprzem.
Piec około 30 minut, obracając warzywa raz, do miękkości i lekko rumiane.
W blenderze lub robocie kuchennym umieść warzywa. Przykryj i zmiksuj na dużej prędkości około 1 minuty, zatrzymując blender od czasu do czasu, aby zeskrobać boki, aż będą gładkie.
Podawać dip natychmiast, lub przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny, aż schłodzone.