Pieczony Czosnek
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj prażonego czosnku. Na 10 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 73 kalorie. Ten przepis służy 2. 11 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Udaj się do sklepu i odebrać cebulki czosnku, sól i pieprz, olej roślinny, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 8%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Pieczenie czosnku w 3 prostych krokach + pieczony czosnek Vinaigrette, Pieczony czosnek Dip ze szpinakiem i karczochem z czosnkowymi chipsami Pita, oraz Tapenada z oliwek z kurczakiem i komosą ryżową z pieczonym czosnkiem, pieczoną czerwoną papryką i bazylią.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Ostrożnie obierz papierową skórę wokół każdej cebulki czosnku, pozostawiając wystarczająco dużo, aby trzymać ząbki czosnku razem.
Wytnij 1/4 do 1/2 cala od góry każdej żarówki, aby odsłonić goździki.
Miejsce wyciąć bok do góry na 12-calowy kwadrat folii aluminiowej.
Każdą cebulkę skropić 2 łyżeczkami oleju.
Posypać solą i pieprzem. Zawiń bezpiecznie w folię.
Umieść w płytce ciasta lub płytkiej patelni do pieczenia.
Piec 45 do 50 minut lub do momentu, gdy czosnek będzie miękki po przekłuciu wykałaczką lub widelcem. Lekko schłodzić. Aby podać, delikatnie wycisnąć miękki czosnek z goździków.