Pieczone pomidory z bułką tartą z orzechów laskowych
Pieczone pomidory z bułką tartą z orzechów laskowych może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 283 kalorie, 7G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, Gruba bułka tarta, orzechy laskowe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pieczone Pomidory Z Pełnoziarnistą Bułką Tartą I Tymiankiem, Pieczone pomidory z bułką tartą, oraz Pieczona ryba z pomidorami, bazylią i chrupiącymi okruchami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° z półką w środku. Masło 2-quart płytki ceramiczne lub szklane naczynie do pieczenia.
Rozłóż okruchy chleba na 4-stronnej patelni i tosty w piekarniku, aż wysuszone i bladozłoty, o 15 protokół. Fajne okruchy. Zwiększyć temperaturę pieca do 232°.
Grubo pokroić pomidory i ułożyć, nakładając się, w naczyniu do pieczenia. Doprawić 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i posypać 1 łyżką tymianku. Roztopić masło na dużej ciężkiej patelni na średnim ogniu, następnie gotować orzechy i okruchy, często mieszając, aż złoty, 4 do 5 minut. Doprawić solą i pieprzem. Łyżka równomiernie na pomidory.
Piec, aż pomidory są bulgotanie i okruchy są rumiane, 15 do 25 protokół. Ostudzić do ogrzania lub temperatury pokojowej i posypać pozostałą 1/2 łyżki tymianku.
Bułkę tartą i orzechy można prażyć (ale nie gotować na maśle) 1 dzień wcześniej i przechowywać razem w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.