Pieczone Penne z koprem włoskim
Pieczone Penne z koprem włoskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 830 kalorii, 35g białka, oraz 51 g tłuszczu. Na $3.69 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz śmietanę, cebulę kopru włoskiego, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Koper Włoski, Zielony Pean I Homar Penne, Zapiekanka Penne z kiełbasą, koprem i pieczarkami, oraz Kurczak z sosem koperkowo-śmietanowym i Penne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 45
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać pancetta i gotować, mieszając, aż tłuszcz renderuje, 2 do 3 protokół.
Wylać tłuszcz, pozostawiając na patelni około 1 łyżki stołowej.
Dodać cebulę i koper i gotować, aż Koper będzie miękki, o 5 protokół. Zmiażdżyć pomidory na patelni rękami, a następnie wlać soki z puszki i doprowadzić do duszenia. Napełnij pustą puszkę 1/2 szklanki wrzącej wody i dodaj do sosu. Wymieszać w śmietanie i gotować na wolnym ogniu podczas gotowania makaronu.
Dodać makaron do wrzącej wody i gotować aż al dente.
Odcedzić i dodać do sosu. Wymieszać z bazylią i 1/2 szklanki parmezanu.
Skropić 1 łyżką oliwy z oliwek, doprawić solą i wymieszać.
Olej 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia.
Warstwa makaron, mozzarella, fontina i pozostałe 1/2 szklanki parmezanu w naczyniu, na przemian makaron i ser.
Skropić pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Piec, odkryte, aż zbrązowieje i bąbelki, o 15 protokół.
Zdjęcia Antonis Achilleos