Pieczone Na Patelni Całe Branzino
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Pan pieczone całe Branzino spróbować. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i pescatariański przepis ma 607 kalorii, 80g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 8,3 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jeśli masz branzino, sól i pieprz, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać rozmaryn można śledzić to danie główne z Malinowa Pizza deserowa z rozmarynem i kandyzowanymi orzechami pekan jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Całe Branzino pieczone w soli, Pieczone Branzino z cytryną, oraz Pieczone Branzino Z Solną Skórką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Rybę dokładnie osuszyć wewnątrz i na zewnątrz papierowymi ręcznikami, następnie obficie doprawić solą i pieprzem. Połowę cytryny pokroić w cienkie plasterki i ułożyć je w zagłębieniach ryby, wraz z rozmarynem, tymiankiem lub innymi ziołami.
Rozgrzać olej w dużej, patelni odpornej na pieczenie lub patelni wystarczająco dużej, aby trzymać ryby na średnim ogniu, aż prawie do palenia (lub użyć wielu patelni), upewnij się, że cała powierzchnia patelni jest pokryta olejem, aby uniknąć przyklejania.
Połóż rybę ostrożnie na patelni i gotuj przez minutę. Łyżka trochę oleju na wierzchu ryby do pokrycia go, a następnie przenieść patelnię(y) do piekarnika.
Smażyć rybę przez około dziesięć minut, aż tylko gotowane przez. W razie potrzeby, zakończyć brojlerem chrupać górną część skóry.
Wyjąć z piekarnika i dodać masło i natkę pietruszki na patelnię. Gdy skwierczy i zmienia kolor na złoty, łyżka stale nad rybą, aby tchnąć smakiem.
Natkę pietruszki posypać masłem na kilka ostatnich chwil gotowania.
Podawać rybę natychmiast z drugą połową cytryny pokrojonej w kliny do wyciskania soku na rybie.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.