Pieczone Kotlety Wołowe
Pieczone Kotlety Wołowe mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na dodatki. Za 89 centów za porcję przepis ten pokrywa 10% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 239 kalorii , 9 g białka i 11 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 6 osób. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga 6 bułek do hamburgerów, parmezanu, mąki i wody. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 39% . Ta ocena jest raczej słaba. Podobne przepisy obejmują Frikadellen German Meat Patties , Garbanzo Oat Patties i Gingery spinach and potato patties .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 1-1/2 łyżeczki świeżego tymianku (lub 1/2 łyżeczki suszonego), wodę, sól czosnkową, oregano, paprykę i pieprz.
Dodaj wołowinę; dobrze wymieszaj. Uformuj cztery do sześciu kotletów. Obtocz kotlety w mące; zanurz w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni zrumień kotlety na maśle. Ułóż w natłuszczonym płytkim naczyniu do pieczenia.
Polać kotlety połową sosu spaghetti.
Posyp serem i polej resztą sosu.
Piec w temperaturze 400° przez 25 minut lub do momentu, aż mięso straci różowy kolor.
Jeśli chcesz, podawaj kotlety i sos w bułkach.