Pieczone Chipsy Tortilla
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonych chipsów Tortilla. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 229 kalorii, 4G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 25 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz tortille z mąki, sól koszerna, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest przyniesiony przez Chow. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co nie jest takie super. Spróbuj Pieczone Chipsy Tortilla, Pieczone Kukurydziane Chipsy Tortilla, oraz Guacamole I Pieczone Chipsy Tortilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° i ułóż stojaki, aby podzielić piekarnik na trzecie.
Umieść połowę tortilli w jednej warstwie na desce do krojenia.
Posmaruj je ćwiartką oleju i posyp ćwiartką soli. Odwróć tortille i powtórz.Tortille układamy i kroimy na 8 klinów. Ułóż kliny w jednej warstwie na blasze do pieczenia. Powtórz z pozostałymi tortillami i ułóż na drugiej blasze do pieczenia.
Umieść obie blachy w piekarniku i piecz przez 7 minut. Obróć blachy do pieczenia z przodu do tyłu i od góry do dołu i piec, aż chipsy są jasno złoty brąz i chrupiące, o 7 do 10 protokół więcej.
Usuń arkusze do stojaków z drutu i odstawić, aż wióry zostaną całkowicie schłodzone. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 5 dni.