Pieczona wieprzowina z sosem piernikowym i korzeniem selera z boczkiem
Pieczona wieprzowina z sosem piernikowym i korzeniem selera z boczkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.02 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 716 kalorii, 60g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Jest idealny do Boże Narodzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka klinów piernikowych, pomarańczy, soli koszernej i świeżo zmielonego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Pieczeń Wołowa I Korzeń Selera Z Sałatką Z Rukoli, Niskowęglowodanowy Korzeń Selera, Boczek I Parmezan Rosti, oraz Zupa selerowo-korzeniowa z boczkiem i zielonym jabłkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój boczek w poprzek na paski o szerokości 1/4 cala. W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać boczek, aż lekko rumiane i lekko chrupiące, 6 do 8 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Wyrzucić wszystkie z wyjątkiem 2 łyżki tłuszczu na patelni.
Korzeń selera obrać i pokroić w około 1/2 cala kostki (patrz UWAGI). W patelni o wymiarach 12 na 17 cali wymieszaj korzeń selera i 2 łyżki tłuszczu z boczku.
W międzyczasie opłucz wieprzowinę i osusz.
Posypać lekko solą i pieprzem. Wymieszaj korzeń selera, a następnie Ustaw stojak nad mieszaniną (może spocząć na krawędzi patelni). Ułóż pieczeń, grubą stronę do góry, na stojaku.
Piec w piekarniku 350, aż termometr włożony do środka najgrubszej części pieczenia osiągnie 155, 1 3/4 do 2 godzin.
Przenieś pieczeń na talerz lub deskę i pozostaw w ciepłym miejscu, 10 do 15 minut. W międzyczasie wymieszaj boczek z korzeniem selera i wróć do piekarnika; piec, aż korzeń selera będzie lekko rumiany i miękki po przekłuciu, od 8 do 15 minut dłużej.
Dodać sól i pieprz do mieszanki do smaku. Pierniki owinąć w folię i ogrzać w piekarniku, 8 do 10 minut, a następnie rozbić na kliny.
Łyżka korzenia selera obok pieczonego mięsa wieprzowego.
Udekorować plasterkami pomarańczy i podawać z sosem piernikowym i klinami.