Pieczona Wieprzowina Z Soczewicą
Pieczona wieprzowina z soczewicą to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 447 kalorii. Na 2,58 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś polędwicę wieprzową, wino, bułkę tartą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 87%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Wolno Pieczony Brzuch Wieprzowiny Z Soczewicą Puy, Wieprzowina balsamiczna z soczewicą, oraz Kotlety Schabowe Z Duszonym Koprem I Soczewicą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Połącz soczewicę, squash, liście laurowe i 2 1/2 szklanki wody w rondlu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do średnio niski, przykryć i gotować do miękkości, o 25 protokół.
W międzyczasie wymieszaj musztardę i tymianek w małej misce; posmaruj całą wieprzowinę.
Ułożyć wieprzowinę na blasze i posypać bułką tartą.
Przenieść do piekarnika i piec, aż termometr włożony do najgrubszej części rejestruje 145 Stopni F, 20 do 25 minut.
Tymczasem, połączyć boczek, szalotki i seler w średniej patelni i gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż boczek jest chrupiące i szalotki są złote, o 8 protokół.
Dodać wino i gotować, aż odparuje, o 5 Więcej minut. Wymieszać natkę pietruszki.
Wyjmij wieprzowinę z piekarnika, przykryj luźno folią i pozostaw 5 minut. Podzielić mieszaninę soczewicy między talerze. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z soczewicą. Łyżka mieszanki boczku na wierzchu.
Zdjęcia Antonis Achilleos