Pieczona Polenta z kiełbasą i sosem pomidorowo-pieprzowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej polenty z kiełbasą i sosem pomidorowo-pieprzowym. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 605 kalorii, 25g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.99 za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz masową kiełbasę, oregano, pomarańczową paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Klopsiki pieczone w sosie pomidorowym na Polencie, Pieczone frytki Polenta z sosem czosnkowo-pomidorowym, oraz Sos pomidorowy z kiełbasą i czerwoną papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Rozgrzać 3 łyżki. olej w 2-do 3-qt. rondel ustawiamy na średnim ogniu, następnie dodajemy pomidory i oregano i gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut.
Tymczasem na dużej patelni podgrzej 1 łyżkę. olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, papryka, czosnek, sól, pieprz, i płatki chile, i mieszać do połączenia. Przykryć patelnię, obniżyć ogień do średniego i gotować, aż warzywa zmiękną, o 5 protokół.
Dodać kiełbasę, mieszając i rozbijając ją na małe kawałki drewnianą łyżką, gdy się uelastycznia, około 5 minut. Przykryć patelnię i gotować, aż warzywa będą miękkie i kiełbasa jest gotowane przez, 5 do 8 minut więcej.
Dodaj sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Podczas gotowania sosu wlać pozostałe 1 1/2 łyżki. olej do 9 na 13 cali. patelnia do pieczenia i przechylić, aby pokryć dno.
Dodaj plasterki polenty do patelni i obróć, aby pokryć olejem, a następnie ułóż plasterki wzdłuż w 3 lekko nakładających się rzędach. Broil polenta około 4 w. od elementu grzejnego do złotego brązu i chrupiące, 10 do 15 minut.
Polentę polać sosem, a następnie ułożyć plastry mozzarelli na wierzchu. Broil aż ser topi się i zaczyna brązowy, o 2 protokół.
Lekko ostudzić przed podaniem.