Pieczona Polenta z cukinią i sosem pomidorowo-pieprzowym

Pieczona Polenta z cukinią i sosem pomidorowo-pieprzowym
Pieczona Polenta z cukinią i sosem pomidorowo-pieprzowym wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 387 kalorii, 14g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.5 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli, oregano, cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczona Polenta z kiełbasą i sosem pomidorowo-pieprzowym, Pieczona cukinia, papryka, cebula, czosnek w sosie pomidorowym; Firin Sebze, oraz Klopsiki pieczone w sosie pomidorowym na Polencie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery do wysokiej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
2
Rozgrzać 3 łyżki. olej w 2-do 3-qt. rondel ustawiamy na średnim ogniu, następnie dodajemy pomidory i oregano i gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Tymczasem na dużej patelni podgrzej 1 łyżkę. olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj cukinię, cebulę, paprykę, czosnek, sól, pieprz i płatki chile i wymieszaj, aby połączyć. Przykryć patelnię, obniżyć ciepło do średniego i gotować, aż warzywa zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj sos pomidorowy i gotuj na wolnym ogniu 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
6
Podczas gotowania sosu wlać pozostałe 1 1/2 łyżki. olej do 9 na 13 cali. patelnia do pieczenia i przechylić, aby pokryć dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Dodaj plasterki polenty do patelni i obróć, aby pokryć olejem, a następnie ułóż plasterki wzdłuż w 3 lekko nakładających się rzędach. Broil polenta około 4 w. od elementu grzejnego do złotego brązu i chrupiące, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Polentę polać sosem, a następnie ułożyć plastry mozzarelli na wierzchu. Broil aż ser topi się i zaczyna brązowy, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
PolentaPolenta
SerSer
SOSSOS
9
Lekko ostudzić przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn