Pieczona pierś z indyka w kremowym sosie i żurawinowym sosie z granatów
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 723 kalorie. Na 3,21 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odebrać zioła, cukier, sos worcestershire, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pierś z indyka żurawinowego w sosie, Ziołowy pieczony indyk i sos z cytrusowym sosem żurawinowym, oraz Pokrojona Chipotle pierś z indyka z granatem Żurawina i Polenta.
Instrukcje
1
Pieczona pierś z indyka: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Ułożyć indyka na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Połącz czosnek i zmiękczone masło z ziołami i sokiem z cytryny. Posmarować 5 łyżkami masła czosnkowo-ziołowego na piersi indyka i obficie posypać solą i pieprzem, zachowując pozostałe masło czosnkowo-ziołowe na sos. Piecz indyka 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Do Smarowania Wkładki
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
4
Do sosu żurawinowo-granatowego: w międzyczasie umieść żurawinę w średnim rondlu z cukrem, solą, laską cynamonu, skórką pomarańczową i 1 szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia i gotować, aż wszystkie jagody pop i sos zgęstnieje, o 15 protokół. Ostudzić i usunąć skórkę i laskę cynamonu. Obrać granat w misce z wodą, oddzielając nasiona i odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Skórka Pomarańczowa
Granat
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Cukierki Peachie-o
5
Do sosu dodać nasiona granatu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Granatu
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
6
Na kremowy sos: tuż przed podaniem indyka, roztopić pozostałe masło czosnkowo-ziołowe na średnim ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
7
Ubijamy mąkę, a następnie bulion, aby zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Pokrój pieczoną pierś z indyka i podawaj z sosem o temperaturze pokojowej i ciepłym sosem, z gotowaną na parze zielenią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze Skórą
Zieloni
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
10
Cook ' s Note: jeśli indyk jest make-ahead posiłek, trzeba będzie dodatkowy 1 Puchar zapasów do podgrzewania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
11
Umieść indyka w niskim naczyniu do pieczenia z dodatkowym 1 szklanką wywaru i luźno przykryj folią. Podgrzać w temperaturze 350 stopni F 20 do 25 minut, a następnie chrupać skórę pod brojlerem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie