Pieczona noga jagnięca z Porto
Pieczona noga jagnięcina z Porto jest bezmleczne przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Na 4,52 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz ząbki czosnku, mielony kardamon, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest dobre. Podobne przepisy to Jagnięcina z rozmarynem i Porto, Trzcina jagnięca duszona w portach, oraz Kotlety Jagnięce Z Sosem Porto.
Instrukcje
Przeciąć szczeliny równomiernie na pieczeń jagnięcą; włożyć czosnek w szczeliny.
Połącz sól i 3 kolejne składniki; natrzyj na pieczeń.
Gotować pieczeń na gorącym oleju w piecu holenderskim na dużym ogniu 5 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Upiec na patelni, dodać wino, 2 szklanki wody i kolejne 3 składniki.
Piec w temperaturze 375 przez 1 godzinę i 15 minut lub do momentu włożenia termometru mięsnego do najgrubszej porcji pieczeni 14
Odstawić na 10 minut przed krojeniem. Rezerwy Pan kapie.
Wymieszać kapiące Patelnie i mąkę w rondlu; gotować, ubijając stale, na średnim ogniu 7 minut lub aż zgęstnieje. Łyżka do pieczenia.