Pieczona kaczka z glazurą pomarańczowo-imbirową

Pieczona kaczka z glazurą pomarańczowo-imbirową
Pieczona kaczka z glazurą pomarańczowo-imbirową to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 68 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką cukier, kaczątko, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona kaczka z glazurą żurawinową, pomarańczową i Kardamonową, Szparagi Pieczone Z Glazurą Pomarańczowo-Imbirową, oraz Kaczka pieczona z pomarańczową glazurą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Zacznij od umieszczenia piersi kaczki na półce do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem i smażyć, aż soki będą lekko różowe, około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
3
Kaczątko wyjąć z patelni i odstawić na bok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Odtłuścić kapiące naczynia, odtłuszczając górną warstwę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Aby przygotować sos, połącz cukier z wodą i ostrożnie karmelizuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Dodaj wino, ocet, sok pomarańczowy i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
7
Dobrze wymieszać i zmniejszyć o połowę.
8
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
9
Dodać kapiące patelni, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o połowę. Gdy sos jest gotowy, przecedzić go przez gazę lub drobny sitko i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania2 łyżeczki Soli Koszernej, Podzielone, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Aby służyć, umieść kaczątko na dużej tacy do serwowania.
11
Dodać pomarańczowe segmenty na wierzchu i wokół kaczki i polać sosem kaczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn