Pieczona kaczka z glazurą pomarańczowo-imbirową
Pieczona kaczka z glazurą pomarańczowo-imbirową to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 99 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 68 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką cukier, kaczątko, Wino i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczona kaczka z glazurą żurawinową, pomarańczową i Kardamonową, Szparagi Pieczone Z Glazurą Pomarańczowo-Imbirową, oraz Kaczka pieczona z pomarańczową glazurą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Zacznij od umieszczenia piersi kaczki na półce do pieczenia. Doprawić solą i pieprzem i smażyć, aż soki będą lekko różowe, około 45 minut.
Kaczątko wyjąć z patelni i odstawić na bok.
Odtłuścić kapiące naczynia, odtłuszczając górną warstwę.
Aby przygotować sos, połącz cukier z wodą i ostrożnie karmelizuj.
Dodaj wino, ocet, sok pomarańczowy i imbir.
Dobrze wymieszać i zmniejszyć o połowę.
Dodać wywar i doprowadzić do wrzenia.
Dodać kapiące patelni, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż sos zmniejszy się o połowę. Gdy sos jest gotowy, przecedzić go przez gazę lub drobny sitko i odstawić.
Aby służyć, umieść kaczątko na dużej tacy do serwowania.
Dodać pomarańczowe segmenty na wierzchu i wokół kaczki i polać sosem kaczkę.