Pieczona fasolka szparagowa z pieczonym czosnkiem Aioli
Need a bezglutenowa i wegańska przystawka? Pieczona fasolka szparagowa z pieczonym czosnkiem Aioli może być wspaniały przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 33 kalorie. Ten przepis służy 24 i kosztuje 17 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz fasolę, grubą sól morską, sos sałatkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 12%, co jest raczej złe. Spróbuj Pieczona fasolka szparagowa z pieczonym czosnkiem Aioli, Czosnek Pieczony Fasolka Szparagowa, oraz Czosnek Pieczony Fasolka Szparagowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 204°.
Pokrój poprzecznie plasterek od góry główki czosnku, usuwając wierzchołki goździków (Odrzuć górę).
Umieść główkę czosnku na 7-calowym kwadratowym arkuszu folii.
Skropić 1 łyżeczkę oleju na pokrojone goździki; posypać 1/4 łyżeczki soli; owinąć folią czosnek.
Pieczony czosnek 35 do 40 minut lub do momentu, gdy czosnek będzie miękki i złocisty. Schłodzić 10 minut lub do czasu, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
Wycisnąć Prażone goździki ze skórek.
Umieścić każdy ząbek w prasie do czosnku; naciśnij czosnek w małej misce.
Dodać majonez i pozostałą 1/4 łyżeczki soli; dokładnie wymieszać. Przykryć; przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Na patelni o wymiarach 15x10x1 cala umieścić fasolkę szparagową.
Skropić 1 łyżkę oleju na fasoli; wrzucić lekko do herbu.
Posypać 1/2 łyżeczki soli.
Pieczona fasola 12 do 15 minut, mieszając w połowie czasu pieczenia, aż lekko rumiane.
Przełożyć fasolę na półmisek.
Posypać pozostałą 1/2 łyżeczki soli.
Fasolę podawać na gorąco lub na zimno z aioli i małymi szczypcami.