Pieczeń wołowa z sosem Dijon-Kapar
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj rostbefu z sosem Dijon-Caper. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 64G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.64 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, kapary, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczeń wołowa z sosem Zielono-kaparowym, Flat Iron Steak z sosem Dijon Caper, oraz Przegrzebek wieprzowy z sosem śmietanowo-kaparowym Dijon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posypać wołowinę 1 / 2 łyżeczka soli; odstawić 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Wymieszać tymianek, bazylia i 1/2 łyżeczki pieprzu w małej misce.
Rozgrzać olej w dużym piekarniku-dowód patelni overmedium-wysokie ciepło.
Dodaj wołowinę; gotuj untilbrowned ze wszystkich stron, obracając od czasu do czasu,o 10 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika. Pieczeń do stałego odczytu termometru włożonego dośrodka rejestrów mięsa 54°, około 40 minut.
Przenieś do deski do krojenia; pozwól odpocząć.
Umieść patelnię z sokami overmedium-high heat.
Dodać masło; mieszać aż do rozpuszczenia.
Dodać mąkę, ubijać na gładką masę.Stopniowo ubijać bulion; doprowadzić do wrzenia. Boiluntil sos jest zmniejszona do 1 1/4 szklanki, ubijanieczęsto, o 6 protokół.
Ubić w musztardzie i kaparach. SOS doprawić pieprzem.
Wołowinę pokroić poprzecznie na bardzo cienkie plasterki.
Przełożyć wołowinę na półmisek.
Oko okrągłe nie jest najbardziej delikatnym kawałkiem wołowiny. Aby uzyskać najlepszy smak i teksturę, należy pokroić go bardzo cienko.
Z wołowiną wlej pełną mieszankę Syrah. Jeden do wypróbowania: Châteaude Jau 2007 "Le Jaja de Jau" ($11).