Pieczeń wołowa i pudding Yorkshire
Pieczeń wołowa i pudding Yorkshire może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 90g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 905 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 8,16 zł za porcję, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pieczeń wołową, jajka, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Żeberka wołowe pieczone z puddingiem Yorkshire, Pieczone żeberka wołowe z budyniem Yorkshire, oraz Pieczeń z żeberek wołowych i pudding Yorkshire z grilla.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. doprawić do pieczenia solą i pieprzem, a posiekaną cebulę rozsypać na dnie naczynia do pieczenia.
Rozgrzać dużą patelnię na dużym ogniu z olejem roślinnym, aż tylko palenie. Pieczemy ze wszystkich stron, aż do powstania brązowej skórki, około 4 minut na stronę.
Upiec na posiekanej cebuli, wstawić do piekarnika i gotować do osiągnięcia pożądanej temperatury (125°F dla średnio rzadkich). Podnieść temperaturę pieca do 204°.
Gdy pieczeń jest z piekarnika i odpoczynku, ubić jajka i mleko razem.
Wymieszać mąkę z solą i ubić do masy jajecznej, aż powstanie luźne ciasto.
Wlać 1 łyżkę tłuszczu (tłuszcz wołowy lub boczek) do każdej części muffinowej puszki.
Wkładamy muffinkę do piekarnika i podgrzewamy przez 10 minut. wyjmujemy z piekarnika i dzielimy ciasto równo między każdą częścią muffinki, wkładamy patelnię do piekarnika i pieczemy do momentu, aż ciasto będzie puszyste i zbrązowieje, ok.8 minut.
Podawać pokrojoną pieczeń natychmiast z puddingiem Yorkshire, sosem i czerwonym winem.