Pieczeń cielęca i szałwia z sosem Gorgonzola i ziemniakami z Prosciutto i serem

Pieczeń cielęca i szałwia z sosem Gorgonzola i ziemniakami z Prosciutto i serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj cielęciny i szałwii z sosem Gorgonzola i zmiażdżonymi ziemniakami z Prosciutto i serem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 73g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 1270 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.73 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, bułkę tartą, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Potłuczone złote ziemniaki Yukon z Gorgonzolanem i szałwią, Paszteciki z klopsików, ziemniaki i sos z patelni, oraz Rozbite czerwone ziemniaki z serem Gorgonzola dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Umieścić ziemniaki w garnku, przykryć je wodą, a następnie doprowadzić wodę do wrzenia; sól i gotować ziemniaki do przetargu widłowego, 10 do 12 minut lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
3
Podczas pracy ziemniaków, połączyć cielęcinę z jajkiem, bułka tarta, 1/2 szklanki sera, szałwia, sól, i czarny pieprz. Forma 4 (1-cal grubości) owalny kształt chlebów mięsnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu z 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni. Brązowe klopsiki 2 do 3 minut z każdej strony, a następnie przenieść do nieprzywierającej blachy do pieczenia i zakończyć w piekarniku, 6 do 8 minut. Powrót patelni do ciepła, dodać kolejną kolej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelni i grzyby i czosnek. Pieczarki gotować do zmętnienia i miękkości, 5 do 6 minut, następnie dodać sól i pieprz oraz 1 szklankę wywaru z kurczaka, aby odgazować patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Podczas gdy grzyby gotować, roztopić masło na średnim ogniu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Dodać mąkę i gotować 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
7
Ubijamy mleko i doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zmniejsz sos na kilka minut, aby nieco zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
8
Odcedzić ziemniaki i dodać je z powrotem do ciepłego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Dodać połowę sosu mlecznego do ziemniaków z prosciutto i pozostałe 1/2 szklanki sera, kilka garści. Zmiażdżyć ziemniaki do pożądanej konsystencji i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
ProsciuttoProsciutto
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
10
Do pieczarek dodaj pozostały sos mleczny, wymieszaj z serem gorgonzola do rozpuszczenia, następnie dodaj bulion i połącz.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
11
Klopsiki podajemy z sosem Gorgonzola-grzyby na wierzchu i ziemniakami prosciutto obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
ProsciuttoProsciutto
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
12
Podawać z zieloną sałatką lub winem przesiąkniętym zielenią, zgodnie z przepisem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Podgrzać głęboką patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
14
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 zwoje patelni i czosnek. Czosnek ugotować kilka minut, a kapusta posiekać, a następnie usunąć goździki. Crank podgrzać wycięcie im dodać zielenie więdną je w dół, 2 do 3 minut toczenia jest zaangażowany tutaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
ZieloniZieloni
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
15
Dodaj wino, sól i pieprz i zmniejszyć ogień do duszenia. Ostudzić zieleninę w winie 10 minut, wymieszać ze skórką, a następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Składniki

4krewetki i żyłkiPieprz czarnyPieprz czarny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści3Spód: okruszki z herbatników graham3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala3 małe rzepy, obrane i pokrojone na plasterki o grubości 1/8 cala2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)10cremini (baby Portobello mushrooms), ćwiartkacremini (baby Portobello mushrooms), ćwiartka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1łyżka czerwony ocet winnyDodatkowe kandyzowane wiśnieDodatkowe kandyzowane wiśnie2Spód: okruszki z herbatników grahammąka uniwersalnamąka uniwersalna4gałązkiświeża szałwia, cienko pokrojonaświeża szałwia, cienko pokrojona12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek, pęknięty ze skóryczosnek, pęknięty ze skóry12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony113papryka habaneroGorgonzola, zależy jak tandetny lubiszGorgonzola, zależy jak tandetny lubisz680papryka habanero1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego567papryka habanerooczyszczony jarmuż, 1 duży pęczek, przycięty i posiekanyoczyszczony jarmuż, 1 duży pęczek, przycięty i posiekany2warzywo (np. szpinak)skórka cytrynowa, oczko w głowieskórka cytrynowa, oczko w głowie7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego3/4 szklanki plus 2 łyżki mleka odparowanego0warzywo (np. szpinak)świeżo Starta gałka muszkatołowa, gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa, gałka muszkatołowa2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek extra virgin, 2 obroty patelnioliwa z oliwek extra virgin, 2 obroty patelni3Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano113papryka habaneroprosciutto di Parma, drobno posiekane (niech Delikatesy pokroją tak grube jak boczek, a nie ogolą)prosciutto di Parma, drobno posiekane (niech Delikatesy pokroją tak grube jak boczek, a nie ogolą)3largesziemniaki russet, 2 1/4 do 2 1/2 funtów, obrane i posiekaneziemniaki russet, 2 1/4 do 2 1/2 funtów, obrane i posiekane4krewetki i żyłkiSólSól4krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia86
Magazyn