Pieczeń cielęca i szałwia z sosem Gorgonzola i ziemniakami z Prosciutto i serem

Pieczeń cielęca i szałwia z sosem Gorgonzola i ziemniakami z Prosciutto i serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj cielęciny i szałwii z sosem Gorgonzola i zmiażdżonymi ziemniakami z Prosciutto i serem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 73g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 1270 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.73 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, bułkę tartą, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Potłuczone złote ziemniaki Yukon z Gorgonzolanem i szałwią, Paszteciki z klopsików, ziemniaki i sos z patelni, oraz Rozbite czerwone ziemniaki z serem Gorgonzola dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Umieścić ziemniaki w garnku, przykryć je wodą, a następnie doprowadzić wodę do wrzenia; sól i gotować ziemniaki do przetargu widłowego, 10 do 12 minut lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Podczas pracy ziemniaków, połączyć cielęcinę z jajkiem, bułka tarta, 1/2 szklanki sera, szałwia, sól, i czarny pieprz. Forma 4 (1-cal grubości) owalny kształt chlebów mięsnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
4
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu z 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni. Brązowe klopsiki 2 do 3 minut z każdej strony, a następnie przenieść do nieprzywierającej blachy do pieczenia i zakończyć w piekarniku, 6 do 8 minut. Powrót patelni do ciepła, dodać kolejną kolej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelni i grzyby i czosnek. Pieczarki gotować do zmętnienia i miękkości, 5 do 6 minut, następnie dodać sól i pieprz oraz 1 szklankę wywaru z kurczaka, aby odgazować patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Podczas gdy grzyby gotować, roztopić masło na średnim ogniu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
6
Dodać mąkę i gotować 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
7
Ubijamy mleko i doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zmniejsz sos na kilka minut, aby nieco zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
8
Odcedzić ziemniaki i dodać je z powrotem do ciepłego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Dodać połowę sosu mlecznego do ziemniaków z prosciutto i pozostałe 1/2 szklanki sera, kilka garści. Zmiażdżyć ziemniaki do pożądanej konsystencji i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
ProsciuttoProsciutto
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
10
Do pieczarek dodaj pozostały sos mleczny, wymieszaj z serem gorgonzola do rozpuszczenia, następnie dodaj bulion i połącz.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
11
Klopsiki podajemy z sosem Gorgonzola-grzyby na wierzchu i ziemniakami prosciutto obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
ProsciuttoProsciutto
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
12
Podawać z zieloną sałatką lub winem przesiąkniętym zielenią, zgodnie z przepisem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Podgrzać głęboką patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
14
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 zwoje patelni i czosnek. Czosnek ugotować kilka minut, a kapusta posiekać, a następnie usunąć goździki. Crank podgrzać wycięcie im dodać zielenie więdną je w dół, 2 do 3 minut toczenia jest zaangażowany tutaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
ZieloniZieloni
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Dodaj wino, sól i pieprz i zmniejszyć ogień do duszenia. Ostudzić zieleninę w winie 10 minut, wymieszać ze skórką, a następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Składniki

4trochę posiekanej cukiniiPieprz czarnyPieprz czarny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści3Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)10cremini (baby Portobello mushrooms), ćwiartkacremini (baby Portobello mushrooms), ćwiartka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1łyżka czerwony ocet winny(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę(10 do 12 cali) truskawka Owoce na stopę2Spód: okruszki z herbatników grahammąka uniwersalnamąka uniwersalna4gałązkiświeża szałwia, cienko pokrojonaświeża szałwia, cienko pokrojona12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek, pęknięty ze skóryczosnek, pęknięty ze skóry12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony113papryka habaneroGorgonzola, zależy jak tandetny lubiszGorgonzola, zależy jak tandetny lubisz680papryka habanero1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego567papryka habanerooczyszczony jarmuż, 1 duży pęczek, przycięty i posiekanyoczyszczony jarmuż, 1 duży pęczek, przycięty i posiekany2warzywo (np. szpinak)skórka cytrynowa, oczko w głowieskórka cytrynowa, oczko w głowie7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo0warzywo (np. szpinak)świeżo Starta gałka muszkatołowa, gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa, gałka muszkatołowa2Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek extra virgin, 2 obroty patelnioliwa z oliwek extra virgin, 2 obroty patelni3Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano113papryka habaneroprosciutto di Parma, drobno posiekane (niech Delikatesy pokroją tak grube jak boczek, a nie ogolą)prosciutto di Parma, drobno posiekane (niech Delikatesy pokroją tak grube jak boczek, a nie ogolą)3largesziemniaki russet, 2 1/4 do 2 1/2 funtów, obrane i posiekaneziemniaki russet, 2 1/4 do 2 1/2 funtów, obrane i posiekane4trochę posiekanej cukiniiSólSól4trochę posiekanej cukiniiSól i pieprzSól i pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia86
Magazyn