Pieczeń cielęca i szałwia z sosem Gorgonzola i ziemniakami z Prosciutto i serem

Pieczeń cielęca i szałwia z sosem Gorgonzola i ziemniakami z Prosciutto i serem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj cielęciny i szałwii z sosem Gorgonzola i zmiażdżonymi ziemniakami z Prosciutto i serem. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 73g białka, 74g tłuszczu, oraz w sumie 1270 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.73 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, bułkę tartą, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Potłuczone złote ziemniaki Yukon z Gorgonzolanem i szałwią, Paszteciki z klopsików, ziemniaki i sos z patelni, oraz Rozbite czerwone ziemniaki z serem Gorgonzola dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieścić ziemniaki w garnku, przykryć je wodą, a następnie doprowadzić wodę do wrzenia; sól i gotować ziemniaki do przetargu widłowego, 10 do 12 minut lub tak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Podczas pracy ziemniaków, połączyć cielęcinę z jajkiem, bułka tarta, 1/2 szklanki sera, szałwia, sól, i czarny pieprz. Forma 4 (1-cal grubości) owalny kształt chlebów mięsnych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
4
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu z 2 łyżkami oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni. Brązowe klopsiki 2 do 3 minut z każdej strony, a następnie przenieść do nieprzywierającej blachy do pieczenia i zakończyć w piekarniku, 6 do 8 minut. Powrót patelni do ciepła, dodać kolejną kolej oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na patelni i grzyby i czosnek. Pieczarki gotować do zmętnienia i miękkości, 5 do 6 minut, następnie dodać sól i pieprz oraz 1 szklankę wywaru z kurczaka, aby odgazować patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Podczas gdy grzyby gotować, roztopić masło na średnim ogniu w średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
6
Dodać mąkę i gotować 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
7
Ubijamy mleko i doprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Zmniejsz sos na kilka minut, aby nieco zagęścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
8
Odcedzić ziemniaki i dodać je z powrotem do ciepłego garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Dodać połowę sosu mlecznego do ziemniaków z prosciutto i pozostałe 1/2 szklanki sera, kilka garści. Zmiażdżyć ziemniaki do pożądanej konsystencji i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
ProsciuttoProsciutto
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
10
Do pieczarek dodaj pozostały sos mleczny, wymieszaj z serem gorgonzola do rozpuszczenia, następnie dodaj bulion i połącz.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
11
Klopsiki podajemy z sosem Gorgonzola-grzyby na wierzchu i ziemniakami prosciutto obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
GorgonzolaGorgonzola
ProsciuttoProsciutto
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
12
Podawać z zieloną sałatką lub winem przesiąkniętym zielenią, zgodnie z przepisem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
13
Podgrzać głęboką patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 zwoje patelni i czosnek. Czosnek ugotować kilka minut, a kapusta posiekać, a następnie usunąć goździki. Crank podgrzać wycięcie im dodać zielenie więdną je w dół, 2 do 3 minut toczenia jest zaangażowany tutaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
ZieloniZieloni
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Dodaj wino, sól i pieprz i zmniejszyć ogień do duszenia. Ostudzić zieleninę w winie 10 minut, wymieszać ze skórką, a następnie podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)

Składniki

4krewetki i żyłkiPieprz czarnyPieprz czarny1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebułka tarta, kilka garścibułka tarta, kilka garści33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(wątroba i szyja usunięte)(wątroba i szyja usunięte)10cremini (baby Portobello mushrooms), ćwiartkacremini (baby Portobello mushrooms), ćwiartka2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino1łyżka czerwony ocet winnyopakowanie naturalnej mieszanki do ciastopakowanie naturalnej mieszanki do ciast23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna4gałązkiświeża szałwia, cienko pokrojonaświeża szałwia, cienko pokrojona12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek, pęknięty ze skóryczosnek, pęknięty ze skóry12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychczosnek rozgniecionyczosnek rozgnieciony1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Gorgonzola, zależy jak tandetny lubiszGorgonzola, zależy jak tandetny lubisz6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego1/3 opakowania bardzo szerokiego makaronu jajecznego5671 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.oczyszczony jarmuż, 1 duży pęczek, przycięty i posiekanyoczyszczony jarmuż, 1 duży pęczek, przycięty i posiekany2Batoniki toffi Heathskórka cytrynowa, oczko w głowieskórka cytrynowa, oczko w głowie7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala0Batoniki toffi Heathświeżo Starta gałka muszkatołowa, gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa, gałka muszkatołowa23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek extra virgin, 2 obroty patelnioliwa z oliwek extra virgin, 2 obroty patelni33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano1131 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.prosciutto di Parma, drobno posiekane (niech Delikatesy pokroją tak grube jak boczek, a nie ogolą)prosciutto di Parma, drobno posiekane (niech Delikatesy pokroją tak grube jak boczek, a nie ogolą)3largesziemniaki russet, 2 1/4 do 2 1/2 funtów, obrane i posiekaneziemniaki russet, 2 1/4 do 2 1/2 funtów, obrane i posiekane4krewetki i żyłkiSólSól4krewetki i żyłkiSól i pieprzSól i pieprz
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia86
Magazyn