Pieczenie słodkich ziemniaków i pasternaku
Przepis Sweet potato & pasternak piec można zrobić w około 1 godzinę i 30 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Ten przepis jest lubiany przez 43 smakoszy i kucharzy. Ten przepis z BBC Good Food wymaga masła, pasternaku, musztardy pełnoziarnistej i grubo parmezanu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Pasternak miodowo-musztardowy z ziemniakami, Przecier Ze Słodkich Ziemniaków-Pasternak, oraz Pasternak-Zapiekanka Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Słodkie ziemniaki i pasternak gotować przez 20 minut w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzić bardzo dobrze, następnie z grubsza zmiksować z połową crme frache i połową szałwii, musztardą, solą i pieprzem. Włożyć do maślanego naczynia żaroodpornego i wygładzić.
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Bułkę tartą wymieszać z parmezanem, orzeszkami pinii i pozostałą szałwią. Łyżkę pozostałego crme frache na zacieru, rozsypać na mieszaninie chleba i sera, a następnie piec przez 35-40 minut z lodówki-zimne, 25-30 minut, jeśli nie, aż złoty.