Pieczarkowo-Szalotkowe Quiche
Pieczarkowo-Szalotkowy Quiche może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Najlepiej sprawdza się jako poranny posiłek i odbywa się w ok. 45 minut. Jeśli masz mąkę uniwersalną, szalotki, białko jaja i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką ocena 35%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Pieczarkowo-szalotkowe Quiche, karmelizowana szalotka + pieczarkowy quiche, oraz Cremini pieczarki, boczek i szalotka Crustless Quiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę, sól i cukier mieszamy w procesorze.
Dodaj masło; za pomocą włączania / wyłączania, przetwarzaj, aż powstanie gruba Mączka.
Ubij 1 jajko i 1 łyżeczkę zimnej wody w małej misce; dodaj do mieszanki mąki. Korzystając z zakrętów on / off, przetwarzaj tylko do momentu utworzenia wilgotnych grudek.
Przenieść na powierzchnię roboczą i zagniatać delikatnie, aż ciasto się połączy, około 4 obroty. Forma w piłkę; spłaszczyć do dysku. Owinąć w plastik i schłodzić 1 godzinę. Czy ciasto z wyprzedzeniem można zrobić 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Masło 9 1/2-calowy Okrągły karbowany patelnia z wyjmowanym dnem.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 12-calowej rundy.
Przenieść ciasto na patelnię, naciskając na dole iw górę strony patelni; trim nadmiar ciasta. Chill 1 godzina.
Rozgrzej piekarnik do 204°. masło duży kwadrat folii i naciśnij, masło stronie w dół, na skorupie. Napełnij ciężarami ciasta lub suszoną fasolą.
Zdjąć folię i ciężarki. Za pomocą widelca przebić dno skorupy na całej powierzchni (około 10 razy).
Piec na złoty kolor, około 10 minut.
Posmaruj lekko białkiem jajka. Super. Do ahead można piec 6 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać szalotki; smażyć do miękkości, o 2 protokół.
Dodać grzyby, posypać solą i pieprzem. Zwiększyć ciepło do wysokiej i smażyć, aż ciecz zostanie wchłonięta i grzyby są miękkie, o 8 protokół.
Posypać 2 1/2 łyżeczki tymianku i gotować 1 minutę.
Przenieść mieszaninę do płyty. Całkowicie schłodzić grzyby.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść ostudzoną skórkę na patelni na blasze do pieczenia.
Posypać pozostałymi 2 1/2 łyżeczkami tymianku.
W razie potrzeby odcedzić grzyby. Grzyby rozsypać na tymianku.
Ubij śmietanę, jajka, sól i pieprz w średniej misce.
Mieszankę jajeczną zalać grzybami.
Posypać zieloną cebulą i serem.
Piecz quiche, aż krem jest ustawiony, o 25 protokół. Chłodne 15 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.