Piccata z kurczaka z kaparami
Chicken Piccata z kaparami wymaga około 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.42 za porcję. To danie główne ma 397 kalorii, 40g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz spaghetti, sól, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Piccata z kurczaka z kaparami, Piccata z kurczaka z kaparami, oraz Kaczka Piccata Z Pomarańczą, Kaparami I Szalotką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść każdą połowę piersi między 2 arkusze folii heavy-duty; Funt do grubości 1/2 cala za pomocą młotka do mięsa lub małej ciężkiej patelni.
Umieść mąkę w płytkim naczyniu, i pogłębiać kurczaka w mące.
Rozgrzać masło i olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać kurczaka, i gotować przez 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Wyjmij kurczaka z patelni; utrzymuj ciepło.
Dodaj białe wino, 1/4 szklanki soku z cytryny, kapary i czosnek na patelnię; zeskrobać patelnię, aby poluzować rumiane kawałki. Gotować przez 2 minuty lub aż lekko zgęstnieje.
Podawać kurczaka na makaronie. Top z sosem; posypać natką pietruszki.
Wino uwaga: gdy przepis wymaga wina jako składnika, miło jest znaleźć butelkę, która jest wystarczająco smaczne do picia, ale wystarczająco przystępne, aby wrzucić trochę na patelnię. Mani Masianco 2005 (15 dolarów), włoska mieszanka pinot grigio i verduzzo, wypełnia rachunek. Jest aromatyczny, z nutami jabłka, cytryny i kwiatów. Ma również niezbędną kwasowość do witania silnego kwasu kaparów. - Jeffery Lindenmuth