Pełnoziarniste chipsy Pita z sosem mascarpone-szczypiorek
Pełnoziarniste chipsy Pita z sosem mascarpone-szczypiorkiem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,03 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 432 kalorie, 9g białka, oraz 34g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz ser mascarpone, sól koszerną, szczypiorek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 9 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 26 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Podobne przepisy są Dip Chive Mascarpone z chipsami Herbed Pita, Pełnoziarnisty Czosnek Parmezan Pita Chipsy, oraz Hummus Z Awokado + Pełnoziarniste Chipsy Pita.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika i rozgrzej do 450 stopni F.
Każdą pita pokroić na pół na 4 kliny. Ułóż kliny pita w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Posmarować olejem, posypać oregano, solą i pieprzem.
Piec przez 5 do 8 minut, aż będzie chrupiący i złoty.
W średniej misce połączyć boczek, ser mascarpone, śmietanę i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem, do smaku.
Przełóż dip do miski do serwowania.
Ułóż chipsy pita i zanurz na półmisku i podawaj.