Pestki Dyni Kruche

Pestki Dyni Kruche
Pestki dyni kruche to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 726 kalorii. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 29 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pieprzu cayenne, cukru granulowanego, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Puddingi z dyni na parze z twardym sosem z rumu Tennessee i kruchymi pestkami dyni, Pestki Dyni Kruche, oraz Pestki Dyni Kruche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Umieść olej i nasiona w 10-calowej patelni saute i ustaw na średnim ogniu. Grzać nasiona, stale przesuwając patelnię. Poczujesz ich aromat i usłyszysz, że niektóre z nich zaczynają trzaskać, gdy są opiekane, od 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
TostyTosty
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Przenieś nasiona do małej miski do mieszania, dodaj cayenne, cynamon i sól i wymieszaj, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CynamonCynamon
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
NasionaNasiona
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Linia pół blachy patelni z matą silikonową do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Umieść 3-quart saucier wewnątrz dużej żeliwnej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj cukier i wodę do rondla i gotuj na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką, aż dojdzie do wrzenia. Zatrzymać mieszanie, przykryć i gotować przez 3 minuty. Odkryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, aż cukier będzie jasny bursztynowy kolor, około 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Zdjąć z ognia i wymieszać w mieszaninie pestek dyni. To znacznie obniży temperaturę cukru, więc pracuj szybko. Po równomiernym wymieszaniu wlać mieszaninę na przygotowaną patelnię na pół arkusza. Za pomocą olejowanej szpatułki rozłóż cienko. Będziesz musiał pracować szybko podczas wylewania i rozprowadzania mieszanki na patelni. Całkowicie ostudzić, około 30 minut, a następnie rozbić na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn