Pestki Dyni Kruche
Pestki dyni kruche to bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 726 kalorii. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 29 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pieprzu cayenne, cukru granulowanego, wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Puddingi z dyni na parze z twardym sosem z rumu Tennessee i kruchymi pestkami dyni, Pestki Dyni Kruche, oraz Pestki Dyni Kruche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść olej i nasiona w 10-calowej patelni saute i ustaw na średnim ogniu. Grzać nasiona, stale przesuwając patelnię. Poczujesz ich aromat i usłyszysz, że niektóre z nich zaczynają trzaskać, gdy są opiekane, od 4 do 5 minut.
Przenieś nasiona do małej miski do mieszania, dodaj cayenne, cynamon i sól i wymieszaj, aby połączyć.
Linia pół blachy patelni z matą silikonową do pieczenia.
Umieść 3-quart saucier wewnątrz dużej żeliwnej patelni.
Dodaj cukier i wodę do rondla i gotuj na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu drewnianą łyżką, aż dojdzie do wrzenia. Zatrzymać mieszanie, przykryć i gotować przez 3 minuty. Odkryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, aż cukier będzie jasny bursztynowy kolor, około 25 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać w mieszaninie pestek dyni. To znacznie obniży temperaturę cukru, więc pracuj szybko. Po równomiernym wymieszaniu wlać mieszaninę na przygotowaną patelnię na pół arkusza. Za pomocą olejowanej szpatułki rozłóż cienko. Będziesz musiał pracować szybko podczas wylewania i rozprowadzania mieszanki na patelni. Całkowicie ostudzić, około 30 minut, a następnie rozbić na kawałki. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 tygodni.