Peppered Bacon and Tomato Linguine
Peppered Bacon and Tomato Linguine może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 473 kalorie, 17g białka, oraz 17g tłuszczu. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 185 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jeśli masz zieloną cebulę, sól, mielony pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Linguine Bekonowo-Pomidorowa, Bekonowo-Pomidorowy Linguine Carbonara, oraz Pieprzowy Boczek Hash Brown Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Miejsce boczek w dużej, głębokiej patelni. Gotować na średnim ogniu, aż równomiernie zbrązowieje.
Odcedzić, zastrzegając kapiele i odstawić.
Podsmażyć zieloną cebulę i czosnek w kapiących bekonie na średnim ogniu przez minutę. Wymieszać z pomidorami, bazylią, solą i zmielonym czarnym pieprzem; dusić przez 5 minut.
Tymczasem doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić.
Wrzucić gorący makaron z sosem i posypać parmezanem.