Penne ze szpinakiem i czosnkiem
Penne ze szpinakiem i czosnkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 158 kalorii, 6G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i podnieś sól, fioletową cebulę, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Penne ze szpinakiem i kiełbasą, Penne z sosem szpinakowym, oraz Szpinakowa Sałatka Penne.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz. Rezerwa 3 łyżki wody makaronu; spuścić makaron.
W małej misce wymieszać wodę z makaronu, 1 łyżeczkę oliwy z oliwek i sok z cytryny; odstawić.
Podczas gotowania makaronu, umieścić dużą patelnię na średnim ogniu, aż do gorąca.
Dodać migdały i gotować, stale mieszając, 1 do 2 minut lub do tosty. Odstawić migdały na bok.
Patelnia płaszcz z gotowania sprayu; dodać pozostałe 1 łyżeczka oleju. Powrót do średnio wysokiego ciepła, aż olej będzie gorący.
Pokrój plastry cebuli na pół; dodaj cebulę i czosnek na patelnię. Gotować, stale mieszając, 4 minuty lub do miękkości.
Dodaj szpinak i gotuj, ciągle mieszając, 2 minuty; wymieszaj migdały, sól i pieprz. Wymieszać z przygotowaną mieszaniną wody z makaronu.
Dodaj makaron i delikatnie wrzuć.