Penne, chrupiące tofu i sałatka z zielonej fasoli
Penne, chrupiące tofu i sałatka z zielonej fasoli to wegańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 94 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, makaron penne, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zielona fasolka i pełnoziarnista Sałatka Penne, Sałatka z tofu, zielonej fasoli i Shiitake, oraz Azjatycka Sałatka z kapusty, zielonej fasoli i tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sałatkę, pokroić kostki tofu w suchy ręcznik papierowy.
Rozgrzać 1 łyżeczkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tofu; smażyć 5 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Wyjąć z patelni; schłodzić 30 minut.
Makaron gotować we wrzącej wodzie przez 5 minut; dodać fasolę i gotować dodatkowe 5 minut.
Drenaż. Spłukać zimną wodą i odcedzić.
Połącz tofu, mieszaninę makaronu, pomidory i koperek w dużej misce.
Aby przygotować sos, połącz ocet i pozostałe składniki w słoiku; przykryj szczelnie i energicznie wstrząśnij.
Wlać sos na sałatkę; wrzucić dobrze do herbu. Przykryć i przechowywać w lodówce 30 minut.