Pastitsio z jagnięciną i kiełbasą

Pastitsio z jagnięciną i kiełbasą
Przepis Pastitsio z jagnięciną i kiełbasą można zrobić w około 2 godziny i 45 minut. Za $5.09 za porcję, ten przepis okładki 45% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 1489 kalorii, 54g białka, oraz 83g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jeśli masz pod ręką Grecki makaron, kiełbasę luzem, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 67%, to danie jest dobre. Pastitsio z jagnięciny i bakłażana, Zapiekanka z pastanu i jagnięciny (Pastitsio), oraz Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W przypadku sosu beszamelowego: rozpuść masło na średnim ogniu w rondlu, a następnie wymieszaj mąkę 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
2
Ubij mleko i dopraw solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Gotuj, aż sos zgęstnieje na tyle, aby pokryć łyżką i ponownie dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1
Podgrzej 2 obroty patelni EVOO w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Dobrze przyrumienić jagnięcinę i kiełbasę, rozbijając mięso podczas gotowania. Dodaj liść laurowy, czosnek, cebulę i paprykę i posyp rozmarynem, solą i pieprzem. Gotuj, aż cebula zmięknie, 5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, aż będzie pachnący, następnie wlej wino i zmniejsz o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
2
Dodaj bulion i pomidory, rozbijając je podczas gotowania i zmniejsz ogień do wrzenia. Wrzuć skórkę cytrusową i laskę cynamonu, aby zmiękczyć sos i gotuj na wolnym ogniu, aż pomidory się ugotują, 30 minut. Wyrzuć skórkę, laskę cynamonu i liść laurowy. Do makaronu: zagotuj duży garnek osolonej wody i ugotuj makaron do al dente. Tuż przed odsączeniem makaronu dodaj 1 szklankę skrobiowego płynu do gotowania do sosu. Białka ubić na pianę i połączyć z serem, a następnie wymieszać z makaronem. Do montażu: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali EVOO. Przełóż połowę makaronu łyżką, a następnie ułóż cały sos mięsny, a następnie pozostały makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Duża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie PlasterkiDuża Garść Natki Pietruszki Pokrojonej W Cienkie Plasterki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Wlej cały beszamel na wierzch jako ostatnią warstwę. (Schłodzić i przechowywać na gotowy posiłek, doprowadzając do temperatury pokojowej przed pieczeniem i podaniem.) Ustaw pastitsio na blasze do pieczenia, aby złapać wszelkie krople i piecz, aż będzie głęboko złoty na wierzchu, 1 godzinę. Ostudzić 15 do 20 minut, a następnie pokroić i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekurczak lub wołowinakurczak lub wołowina227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgegorąca włoska kiełbasa luzem lub 2 ogniwa wycięte z osłonekgorąca włoska kiełbasa luzem lub 2 ogniwa wycięte z osłonek62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny1 cytryna, skórka starta i 4 skórki z cytryny794opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgePomidory San MarzanoPomidory San Marzano1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino31/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone1/4 szklanki plus 1 łyżka zimnej wody, podzielone3żółtka jaj, ubiteżółtka jaj, ubite6krewetki i żyłkiEVOO, w razie potrzebyEVOO, w razie potrzeby6krewetki i żyłkiEVOO, for drizzlingEVOO, for drizzling62 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumąka uniwersalnamąka uniwersalna1łyżka czerwony ocet winnyświeży liść laurowyświeży liść laurowy32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzurozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży5goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany454opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgemielona jagnięcinamielona jagnięcina1długi kawałek skórki pomarańczowej lub cytrynowejdługi kawałek skórki pomarańczowej lub cytrynowej680opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeMakaron GreckiMakaron Grecki9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszoneciasteczka owsiane z daktylami, grubo pokruszone6krewetki i żyłkiŚwieżo Starta gałka muszkatołowa, do smakuŚwieżo Starta gałka muszkatołowa, do smaku1cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano1małeświeża lub suszona mała czerwona papryka chili, wysiana i drobno posiekanaświeża lub suszona mała czerwona papryka chili, wysiana i drobno posiekana6krewetki i żyłkiSólSól6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn