Pastitsio z jagnięciną i kiełbasą

Pastitsio z jagnięciną i kiełbasą
Przepis Pastitsio z jagnięciną i kiełbasą można zrobić w około 2 godziny i 45 minut. Za $5.09 za porcję, ten przepis okładki 45% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 1489 kalorii, 54g białka, oraz 83g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jeśli masz pod ręką Grecki makaron, kiełbasę luzem, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 67%, to danie jest dobre. Pastitsio z jagnięciny i bakłażana, Zapiekanka z pastanu i jagnięciny (Pastitsio), oraz Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W przypadku sosu beszamelowego: rozpuść masło na średnim ogniu w rondlu, a następnie wymieszaj mąkę 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
2
Ubij mleko i dopraw solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Gotuj, aż sos zgęstnieje na tyle, aby pokryć łyżką i ponownie dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
1
Podgrzej 2 obroty patelni EVOO w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Dobrze przyrumienić jagnięcinę i kiełbasę, rozbijając mięso podczas gotowania. Dodaj liść laurowy, czosnek, cebulę i paprykę i posyp rozmarynem, solą i pieprzem. Gotuj, aż cebula zmięknie, 5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, aż będzie pachnący, następnie wlej wino i zmniejsz o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
JukonJukon
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj bulion i pomidory, rozbijając je podczas gotowania i zmniejsz ogień do wrzenia. Wrzuć skórkę cytrusową i laskę cynamonu, aby zmiękczyć sos i gotuj na wolnym ogniu, aż pomidory się ugotują, 30 minut. Wyrzuć skórkę, laskę cynamonu i liść laurowy. Do makaronu: zagotuj duży garnek osolonej wody i ugotuj makaron do al dente. Tuż przed odsączeniem makaronu dodaj 1 szklankę skrobiowego płynu do gotowania do sosu. Białka ubić na pianę i połączyć z serem, a następnie wymieszać z makaronem. Do montażu: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali EVOO. Przełóż połowę makaronu łyżką, a następnie ułóż cały sos mięsny, a następnie pozostały makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
JukonJukon
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
3
Wlej cały beszamel na wierzch jako ostatnią warstwę. (Schłodzić i przechowywać na gotowy posiłek, doprowadzając do temperatury pokojowej przed pieczeniem i podaniem.) Ustaw pastitsio na blasze do pieczenia, aby złapać wszelkie krople i piecz, aż będzie głęboko złoty na wierzchu, 1 godzinę. Ostudzić 15 do 20 minut, a następnie pokroić i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekurczak lub wołowinakurczak lub wołowina227papryka habanerogorąca włoska kiełbasa luzem lub 2 ogniwa wycięte z osłonekgorąca włoska kiełbasa luzem lub 2 ogniwa wycięte z osłonek6Spód: okruszki z herbatników grahamBarwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)Barwniki spożywcze i kolorowy cukier (opcjonalnie)794papryka habaneroPomidory San MarzanoPomidory San Marzano1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino3Opcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczuOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu3żółtka jaj, ubiteżółtka jaj, ubite6trochę posiekanej cukiniiEVOO, w razie potrzebyEVOO, w razie potrzeby6trochę posiekanej cukiniiEVOO, for drizzlingEVOO, for drizzling6Spód: okruszki z herbatników grahammąka uniwersalnamąka uniwersalna1łyżka czerwony ocet winnyświeży liść laurowyświeży liść laurowy3Spód: okruszki z herbatników grahamrozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży5goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany454papryka habaneromielona jagnięcinamielona jagnięcina1długi kawałek skórki pomarańczowej lub cytrynowejdługi kawałek skórki pomarańczowej lub cytrynowej680papryka habaneroMakaron GreckiMakaron Grecki9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo3/4 szklanki posiekanych ciasteczek Oreo6trochę posiekanej cukiniiŚwieżo Starta gałka muszkatołowa, do smakuŚwieżo Starta gałka muszkatołowa, do smaku1cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano1małeświeża lub suszona mała czerwona papryka chili, wysiana i drobno posiekanaświeża lub suszona mała czerwona papryka chili, wysiana i drobno posiekana6trochę posiekanej cukiniiSólSól6trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn