Pastitsio z jagnięciną i kiełbasą

Pastitsio z jagnięciną i kiełbasą
Przepis Pastitsio z jagnięciną i kiełbasą można zrobić w około 2 godziny i 45 minut. Za $5.09 za porcję, ten przepis okładki 45% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 6 porcji z 1489 kalorii, 54g białka, oraz 83g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Jeśli masz pod ręką Grecki makaron, kiełbasę luzem, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 67%, to danie jest dobre. Pastitsio z jagnięciny i bakłażana, Zapiekanka z pastanu i jagnięciny (Pastitsio), oraz Pieczona jagnięcina ze skórką z kiełbasy jagnięcej i sosem ze świeżych winogron są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W przypadku sosu beszamelowego: rozpuść masło na średnim ogniu w rondlu, a następnie wymieszaj mąkę 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2
Ubij mleko i dopraw solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej. Gotuj, aż sos zgęstnieje na tyle, aby pokryć łyżką i ponownie dostosuj przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
1
Podgrzej 2 obroty patelni EVOO w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu. Dobrze przyrumienić jagnięcinę i kiełbasę, rozbijając mięso podczas gotowania. Dodaj liść laurowy, czosnek, cebulę i paprykę i posyp rozmarynem, solą i pieprzem. Gotuj, aż cebula zmięknie, 5 minut. Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj, aż będzie pachnący, następnie wlej wino i zmniejsz o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo PosiekaneOliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Dodaj bulion i pomidory, rozbijając je podczas gotowania i zmniejsz ogień do wrzenia. Wrzuć skórkę cytrusową i laskę cynamonu, aby zmiękczyć sos i gotuj na wolnym ogniu, aż pomidory się ugotują, 30 minut. Wyrzuć skórkę, laskę cynamonu i liść laurowy. Do makaronu: zagotuj duży garnek osolonej wody i ugotuj makaron do al dente. Tuż przed odsączeniem makaronu dodaj 1 szklankę skrobiowego płynu do gotowania do sosu. Białka ubić na pianę i połączyć z serem, a następnie wymieszać z makaronem. Do montażu: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 na 13 cali EVOO. Przełóż połowę makaronu łyżką, a następnie ułóż cały sos mięsny, a następnie pozostały makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 C. Białego Cukru1 C. Białego Cukru
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Wlej cały beszamel na wierzch jako ostatnią warstwę. (Schłodzić i przechowywać na gotowy posiłek, doprowadzając do temperatury pokojowej przed pieczeniem i podaniem.) Ustaw pastitsio na blasze do pieczenia, aby złapać wszelkie krople i piecz, aż będzie głęboko złoty na wierzchu, 1 godzinę. Ostudzić 15 do 20 minut, a następnie pokroić i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekurczak lub wołowinakurczak lub wołowina2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.gorąca włoska kiełbasa luzem lub 2 ogniwa wycięte z osłonekgorąca włoska kiełbasa luzem lub 2 ogniwa wycięte z osłonek63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych8 filiżanek miniaturowych pianek, podzielonych7941 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Pomidory San MarzanoPomidory San Marzano1Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, aby dać kopa)4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino3Opcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczuOpcjonalnie lody waniliowe o obniżonej zawartości tłuszczu3żółtka jaj, ubiteżółtka jaj, ubite6krewetki i żyłkiEVOO, w razie potrzebyEVOO, w razie potrzeby6krewetki i żyłkiEVOO, for drizzlingEVOO, for drizzling63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamąka uniwersalnamąka uniwersalna1łyżka czerwony ocet winnyświeży liść laurowyświeży liść laurowy33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calarozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży5goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.mielona jagnięcinamielona jagnięcina1długi kawałek skórki pomarańczowej lub cytrynowejdługi kawałek skórki pomarańczowej lub cytrynowej6801 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Makaron GreckiMakaron Grecki9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 calabanany pokrojone na plasterki o grubości 1/4 cala6krewetki i żyłkiŚwieżo Starta gałka muszkatołowa, do smakuŚwieżo Starta gałka muszkatołowa, do smaku1cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Parmigiano-Reggianotarty Parmigiano-Reggiano1małeświeża lub suszona mała czerwona papryka chili, wysiana i drobno posiekanaświeża lub suszona mała czerwona papryka chili, wysiana i drobno posiekana6krewetki i żyłkiSólSól6krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn