Pastitsio z bakłażana i cielęciny

Pastitsio z bakłażana i cielęciny
Pastitsio z bakłażana i cielęciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 574 kalorii, 47g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $5.8 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jeśli masz duszone golonki cielęce, sól, masło, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Cielęce ciasta na jedwabistym bakłażanie, Bakłażan faszerowany z cielęciną i szpinakiem, oraz Ciasto Pastitsio.

Instrukcje

1
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Wrzucić bakłażana z solą w durszlaku ustawić nad miską i niech spuścić 30 protokół. Opłucz bakłażan, a następnie wyciśnij garści, aby wyodrębnić gorzki płyn. Wrzucić bakłażan z olejem w misce, a następnie rozprowadzić w 1 warstwie na dużej płytkiej patelni do pieczenia. Pieczeń, mieszając raz, do miękkości i lekko rumiane, o 25 protokół. Wymieszać z mieszaniną mięsa i rozprowadzić w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MięsoMięso
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż al dente, około 8 minut, a następnie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Doprowadzić mleko i czosnek na wolnym ogniu w 2-quart ciężki rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Rozgrzać masło w 3-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie dodać mąkę i gotować zasmażkę, ubijając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać gorącą mieszaninę mleka w szybkim strumieniu, ubijając energicznie, aby zapobiec grudkom, i gotować beszamel, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 3 do 5 minut. Odrzuć czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Zdjąć z ognia i wymieszać z fetą, solą i pieprzem do smaku, a następnie stopniowo ubijać jajka w dużej misce. Wymieszać z makaronem, a następnie równomiernie rozprowadzić na mieszance mięsnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
MakaronyMakarony
JajkoJajko
Ser FetaSer Feta
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Piec pastitsio aż bulgotanie i złoty kolor, 30 do 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Odstawić na 10 minut przed podaniem.
1
Bakłażan można upiec 1 dzień wcześniej, następnie wymieszać z zarezerwowaną mieszaniną mięsa i sosu i schłodzić, przykryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SOSSOS
MięsoMięso
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia25
Magazyn