Pastitsio
Pastitsio może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 376 kalorii, 28g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, jajka, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pastitsio, Pastitsio, oraz Pastitsio dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę i gotować, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół. Wymieszaj mieloną wołowinę i gotuj, aż będzie krucha i nie będzie już różowa.
Wlać wodę i koncentrat pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem, zielem angielskim, gałką muszkatołową i cynamonem; przykryć i dusić przez 5 minut.
Wyjąć z ognia, dostosować sól do smaku, a następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie. Gdy ostygnie, usunąć zatkany tłuszcz i dokładnie wymieszać z 2 ubitymi jajkami i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody.
Dodać makaron i gotować przez 8 do 10 minut lub aż al dente; odcedzić i spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia.
Wymieszać makaron w 2 ubite jajka, aż dobrze pokryte.
Połowę masy makaronu równomiernie rozprowadzić na patelni o wymiarach 11x14x2 cala, posypać 1/2 szklanki startego parmezanu i skropić 1/2 szklanki roztopionego masła.
Rozłóż mieszaninę mięsa na wierzchu, a następnie zakończ pozostałym makaronem.
Makaron posypać 1/2 szklanki parmezanu i skropić 1/2 szklanki roztopionego masła.
Ubić 4 ubite jajka z pół na pół, 1 szklanką parmezanu, mąką i solą; ubić do dobrze wymieszanego.
Wlać mieszaninę śmietany równomiernie na wierzchu pastitsio, i posypać gałką muszkatołową.
Przykryć patelnię folią i piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut.
Wyjąć folię i piec, aż Góra zmieni kolor na złoty, o 30 protokół.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na 15 minut przed podaniem.