Pasta Puttanesca
Pasta Puttanesca może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 287 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 1,42 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka filetów sardeli, pomidorów winogronowych, masy bucatini i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pastan alla puttanesca {dosłownie makaron w stylu kurwy}, Pasta Puttanesca, oraz Pasta Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron gotować do al dente. Rozgnieść (w tej kolejności) czosnek, anchois i oliwki za pomocą moździerza i tłuczkiem, lub po prostu posiekać je drobno razem. Odstawić.Za pomocą widelca pokruszyć parmezan.
Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni na średnim ogniu.
Dodaj pokrojoną czerwoną cebulę i gotuj, aż lekko się karmelizuje.
Dodać pomidory o połówce i gotować przez kilka minut.
Wlać bulion lub wino i gotować przez kolejne dwie minuty, a następnie wlać mieszaninę czosnku / sardeli / oliwek. Wymieszać i kontynuować gotowanie przez kilka minut, lub aż sos będzie ładny i zmniejszony i wspaniały.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Odcedzić makaron i dodać do patelni.
Dodać pokruszony parmezan i wrzucić do herbu makaron w sosie. Liście bazylii rozdrzeć i posypać wierzchem.
Podawać prosto z patelni. (Uwaga: Bucatini jest wyjątkowo pyszne w tym daniu.)