Paschalny tort czekoladowy z sosem malinowym
Pascha Czekoladowy tort z sosem malinowym może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 429 kalorii, 6G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka białek, żółtka, koszerna na Paschę margaryna pareve i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowo-morelowy tort paschalny, Czekoladowy Krem Pascha Torte, oraz Tort czekoladowo-Espresso z sosem malinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. dno linii ze sprężynowej patelni o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 2 3/4 cala z pergaminem. Czekoladę i margarynę wymieszać w ciężkim średnim rondlu na małym ogniu, aż stopi się i będzie gładka.
Zdjąć z ognia. Chłodny do lata.
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić żółtka i 3/4 szklanki cukru w dużej misce, aż blady i bardzo gruby, o 4 protokół.
Dodać mieszaninę czekolady w 2 dodatkach i ubić, aż dobrze wymieszane. Używając czystych, suchych ubijaków, ubijaj białka w innej dużej misce, aż się spienią. Stopniowo dodawać 1/4 szklanki cukru i ubijać, aż białka będą sztywne, ale nie suche. Złóż 1/3 białek do mieszanki czekoladowej. Złóż pozostałe białka w 2 dodatkach.
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Piec torte aż ciasto tworzy się na górze i tester włożony do środka wychodzi z jakimś wilgotnym cieście i niektóre wilgotne okruchy nadal dołączone, o 55 protokół (top może pęknąć). Uruchom mały ostry nóż wokół torte poluzować. Schłodzić w patelni na stojaku (tort spadnie i pęknie).
Usuń boki patelni. Odwróć torte na talerz. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Zmielić 1/3 szklanki cukru w blenderze, aż powstanie drobny proszek.
Serwetka na torcie. Zmielony cukier przesiać na serwetce; delikatnie usunąć serwetkę.
Udekoruj torte malinami, w razie potrzeby.
Podawać z sosem malinowym.