Pas z polędwicy pieczony z pieczarkami Roquefort
Polędwica w paski pieczona z pieczarkami Roquefort może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,54 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 560 kalorii, 67g białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka masła, oliwy z oliwek, bułka tarta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Polędwica w plastrach duszona w cebuli, z plackiem ziemniaczanym Roquefort i sałatką szpinakową z sosem Boczkowym, Stek w paski z pieczarkami, oraz New York Strip steki z grzybami Baby Portabella.
Instrukcje
W dużym emaliowanym naczyniu do pieczenia z żeliwa lub stali nierdzewnej Wrzuć czapki grzybowe z winem i 2 łyżkami oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Obróć czapki z łodygą w dół i piecz przez 10 minut lub do momentu uwolnienia płynu.
Wlać płyn do szklanej miarki. Obróć grzyby i piecz przez 10 minut dłużej, lub aż dobrze rumiane na dnie.
Przenieść grzyby na duży talerz. Ustaw naczynie do pieczenia na umiarkowanie wysokim ogniu, a gdy zacznie palić, dodaj wodę. Doprowadzić do wrzenia, skrobanie się rumiane kawałki na dnie, i gotować na wolnym ogniu, aż woda zmniejsza się o połowę, o 3 protokół.
Powrót czapki grzybowe do naczynia do pieczenia, macierzystych stronie do góry. W misce połącz Roquefort ze śmietaną, anchois, czosnkiem i musztardą. Wymieszać z bułką tartą i doprawić solą i pieprzem. Każdą grzybową czapeczkę nadziewamy łyżeczką nadzienia.
Polędwicę doprawić solą i pieprzem. Ustaw dużą patelnię żaroodporną na umiarkowanie wysokim ogniu przez kilka minut.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek, a gdy zacznie palić, dodaj pieczeń, tłustą stronę w dół. Gotować, aż tłuszcz będzie głęboko rumiany, około 5 minut, a następnie szybko zapiekać pieczeń przez 1 minutę z każdej strony. Obrócić stronę tłuszczu pieczonego i gotować przez 1 minutę.
Polędwicę pieczemy w piekarniku przez około 20 minut, czyli do momentu, gdy w najgrubszej części termometr natychmiastowo odczytuje wartość 120.
Przenieś mięso na deskę do rzeźbienia i pozostaw na co najmniej 10 minut przed rzeźbieniem.
W międzyczasie rozgrzej brojlery. Ustaw patelnię na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodaj ocet balsamiczny i doprowadzić do duszenia, skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni.
Dodaj sos sojowy i zarezerwowany płyn grzybowy i gotuj przez 3 minuty.
Wyjąć patelnię z ognia i zawirować w maśle. SOS przyprawiamy solą i dużą ilością pieprzu i wlewamy do rozgrzanego sosu. Pieczarki dusić przez 3 protokół, lub aż rumiane. W razie potrzeby obróć naczynie do pieczenia. Pieczeń pokroić w 4 grube plastry i podawać z nadziewanymi grzybami. Podaj SOS przy stole.