Parmezan Twist
Parmezan Twist może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 110 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 minut. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawy, cukier, parmezan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 41%. Spróbuj Parmezan Twist, Kardamon Twist, oraz Dorsz z salsą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć jajko i 1 łyżeczkę wody w małej misce; wymieszać trzepaczką. Rezerwa 1 łyżka mieszanki jaj; odstawić.
Rozpuścić drożdże i cukier w 1 szklance ciepłej wody w małej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
W dużej misce wymieszać mieszaninę drożdży, mąkę, pozostałą mieszaninę jajek i kolejne 4 składniki; mieszać, aż powstanie miękkie ciasto.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać, aż będzie gładkie i elastyczne.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do momentu, gdy ciasto podwoi się w wielkości. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.)
Ciasto dziurkujemy, dzielimy na pół. Uformuj każdą połowę w 12-calową linę.
Umieść liny wzdłuż na blasze do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania( nie rozciągać); ściśnij końce razem na jednym końcu, aby je uszczelnić. Skręć liny i uszczypnij koniec, aby uszczelnić; podwinąć oba końce lekko pod spodem. Przykryć ciasto i odstawić na 35 minut.
Pędzel zarezerwowany 1 łyżka mieszanki jaj na ciasto.
Piec w 375 przez 35 minut lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu.