Parmezan brokuły i kalafior Sałatka
Parmezan brokuły i sałatka z kalafiora wymaga mniej więcej 21 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 15g białka, 50 g tłuszczu, oraz w sumie 532 kalorie. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis serwuje 4 i kosztuje 1,97 zł za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, różyczki brokuł wielkości kęsa, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis z Foodnetwork ma 40 fanów. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 85%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy obejmują Zapiekany brokuł i kalafior zapiekany parmezan, Smażony W Piekarniku Parmezan Brokuły I Kalafiory, oraz Sałatka z kalafiorem parmezanem i pietruszką.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść brokuły i kalafior w dużej misce. Wrzuć z ubitymi jajkami, aby równomiernie pokryć.
Umieścić parmezan w dużej tacy lub naczyniu do pieczenia i pogłębić warzywa w serze, naciskając, aby równomiernie pokryć.
Wlej oliwę z oliwek do dużej ciężkiej patelni, aż oliwa z oliwek będzie głęboka na 1/4 cala, około 1/2 szklanki w zależności od wielkości patelni. Rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Gdy olej jest gorący, ostrożnie dodaj warzywa pokryte parmezanem. Nie przepełnić patelni. Gotuj partiami, jeśli to konieczne.
Pozwól warzywom gotować, aż powstanie skórka, około 3 minut na stronę. Obróć warzywa tylko wtedy, gdy łatwo uwolnią się z dna patelni.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i doprawić solą.
Szpinak umieścić w dużej misce. W małej misce ubić skórkę z cytryny, sok z cytryny, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól i pieprz.
Szpinak skropić winegretem i wrzucić do płaszcza.
Dodaj warzywa powlekane parmezanem. Rzucaj i podawaj.