Parfait dyniowy autorstwa Jo
Przepisów na desery nigdy za wiele, więc wypróbuj Pumpkin Parfait by Jo. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 6 g białka i 22 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 osobom. Za 1,08 USD za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu trzem smakoszom i kucharzom. Mieszanka brązowego cukru, mielonej gałki muszkatołowej, dyni i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 15 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten uzyskał wynik 32%, co nie jest wynikiem doskonałym. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Parfait z dyni autorstwa Jo, Parfait z ciasta dyniowego i Parfait z jogurtu dyniowego.
Instrukcje
W misce wymieszaj okruchy krakersów graham, 1/4 szklanki brązowego cukru i roztopione masło. Wciśnij skórkę do kwadratowego naczynia do pieczenia o wymiarach 9 x 9 cali.
Dynię włóż do dużej miski i rozgnieć ją łyżką.
Wymieszaj 1/2 szklanki brązowego cukru, sól, gałkę muszkatołową, goździki i 1 łyżeczkę cynamonu, aż masa będzie gładka. Delikatnie wymieszaj z miękkimi lodami.
Rozłóż mieszaninę dyni na skórce krakersa graham. Zamrażaj do twardości, od 4 do 6 godzin; pokroić w kwadraty.
W misce lekko wymieszaj bitą śmietanę z cukrem pudrem i 1/4 łyżeczki cynamonu; podawaj każdy kwadrat z kleksem słodzonej bitej śmietany.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Parfait świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "