Pappardelle z Gremolatą cytrynową i szparagami
Pappardelle z Gremolatanem cytrynowym i szparagami może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 200 kalorii. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz szparagi cienkie ołówkiem, pietruszkę płaskolistną, pappardelle i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pappardelle z cytryną, karczochami i szparagami, Pappardelle w cytrynowym sosie śmietanowym ze szparagami i wędzonym łososiem, oraz Zupa z grzybów i Pappardelle z Gremolatą.
Instrukcje
W małej misce połączyć posiekaną natkę pietruszki, skórkę z cytryny i czosnek pokrojony w kostkę; odstawić.
Makaron ugotować w dużym rondlu zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gdy pozostało 3 minuty gotowania, dodaj szparagi; Zakończ gotowanie.
Odcedzić w durszlaku; spłukać zimną wodą.
Podgrzać ten sam rondel na średnim ogniu; dodać śmietanę, 1/2 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Dodaj mieszaninę makaronu na patelnię; wrzucić do herbu. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości; doprowadzić śmietanę do wrzenia. Gotuj, aż prawie cała śmietana zostanie wchłonięta (około 3 minut), stale mieszając.
Dodać połowę gremolaty na patelnię; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Przełożyć do miseczek do serwowania; doprawić pozostałą gremolatą.