Serowa polenta i zapiekanka z szynką
Serowy Polentan i zapiekanka z szynką może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 462 kalorie, 20g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,73 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, ser szwajcarski, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cheesy Polenta-Zapiekanka Z Zielonych Pomidorów, Serowa Zapiekanka kalafiorowa niskowęglowodanowa z szynką, oraz Polenta Gratin.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. Spray 8-calowy kwadratowy (2-quart) szklane naczynie do pieczenia z nieprzywierającym sprayem do gotowania. Masło rozpuścić w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; gotować 2 do 3 minut lub aż zmięknie, ale nie rumiane, często mieszając.
Dodać śmietanę i parmezan, dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 2 do 4 minut lub aż lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Ułóż plastry polenty, nakładając się i nakładając warstwy, jeśli to konieczne, na dnie rozpylonego naczynia do pieczenia. Top z szynką i serem szwajcarskim.
Piec w temperaturze 218°. przez 20 do 25 minut lub aż sos jest bąbelkowy i ser jest lekko rumiany.
Posypać natką pietruszki.