Panierowane paluszki szparagowe jako dodatek
Panierowane szparagi w cieście mogą być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji dodatków. Jedna porcja tego dania zawiera około 18 g białka , 20 g tłuszczu i łącznie 359 kalorii . Za 2,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 6 osób. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga oliwy z oliwek, parmezanu, masła i sosu pieprzowego. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 30 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 58% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Creamy Asparagus Risotto Side Dish , Flamandish Style Asparagus Side Dish i Butternut Squash Suuffle Side Dish .
Instrukcje
Gotuj szparagi w niewielkiej ilości wody, aż będą chrupiące i miękkie.
Wymieszaj na talerzu 1-1/2 szklanki sera i bułkę tartą.
W płytkiej misce wymieszaj jajka, sól i sos pieprzowy. Zanurz każdą szparagową włócznię w mieszance jajecznej i obtocz w bułce tartej, aby dobrze ją pokryć. Schłodź przez 20 minut.
Na patelni rozgrzej masło i olej na średnio-wysokim ogniu. Zrumień włócznie w jednej warstwie, ostrożnie obracając.
Wyjmij i trzymaj w cieple, aż reszta pędów się zrumieni.
Jeśli chcesz, podawaj z dodatkowym serem.