Panettone French Toast
Panettone French Toast może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole przepis na posiłek poranny. Ten przepis zawiera 6 porcji z 716 kalorii, 17g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 19% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 18 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, ser mascarpone, śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów amerykańskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegetariańska dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na całkiem dobry wynik spoonacular 53%. Spróbuj Panettone French Toast, Panettone French Toast, oraz Panettone French Toast podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Połączyć 1 szklankę wody i brązowego cukru w ciężkim średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż syrop zmniejszy się do 1 szklanki, około 10 minut.
Zdjąć z ognia i ubić śmietaną i cynamonem. Utrzymuj syrop w cieple. (Syrop można przygotować 1 dzień wcześniej. Ostudzić, następnie przykryć i schłodzić. Rozgrzać przed podaniem.)
W międzyczasie przygotuj francuskie tosty: Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. przyciąć dolną skórkę panettone. Zaczynając od dolnego końca panettone, pokrój go poprzecznie na 6 (3/4-calowe) okrągłe plasterki (zarezerwuj górny kawałek na tosty!). W dużej misce ubijamy jajka, aż będą dobrze wymieszane.
Dodać śmietanę, mleko i cukier i ubić, aż dobrze wymieszać. Rozpuść 1 łyżkę masła na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu. Zanurz 3 plastry panettone w kremie, obracając, aby obie strony mogły wchłonąć krem. Grill namoczone plastry panettone, aż będą złotobrązowe i jędrne w dotyku, około 4 minut na stronę.
Przełóż francuskie tosty na blachę do pieczenia i utrzymuj je w cieple w piekarniku. Powtórz z pozostałym masłem, plasterkami panettone i kremem.
Przełóż francuskie tosty na talerze. Dollop mascarpone na szczycie każdego. Lekko kurz cukrem pudrem.
Skropić syrop cynamonowy wokół tostów francuskich i podawać natychmiast.