Palak Paneer Rosy'ego

Palak Paneer Rosy'ego
Rosy's Palak Paneer to indyjskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 20 g białka, 44 g tłuszczu i łącznie 517 kalorii. Ten bezglutenowy, lakto ovo wegetariański i ketogenny przepis przeznaczony jest dla 4 osób i kosztuje 4,16 USD za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup nasiona kminku, paneer, imbir i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Ten przepis wypróbowały i polubiły 44 osoby. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 77%, to danie jest solidne. Palak Paneer | Restauracja w stylu pendżabskim Palak Paneer, Dzisiejsza kolacja: Palak Aalu, Palak Paneer's Cousin i Dzisiejsza kolacja: Palak Aalu, Palak Paneer's Cousin są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozpuść ghee w rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj nasiona czosnku i kminku; gotować, aż czosnek zmięknie, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
GheeGhee
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać koncentrat pomidorowy, imbir, 1 łyżeczkę garam masala, sól, cebulę i wodę. Zwiększ ogień do średniego i mieszaj, aż pasta pomidorowa się rozpuści. Gotuj powoli przez 1 godzinę, dodając wodę w razie potrzeby, aby zachować konsystencję przypominającą sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Dodaj szpinak i gotuj, aż będzie gorący, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
4
Dodaj paneer i gotuj przez dodatkowe 5 minut lub do momentu, aż będzie gorący.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaneerPaneer
5
Przełóż do naczynia, w którym będziesz podawać i posyp kolendrą i resztą garam masala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek

Polecane wino: Riesling, Gruener Veltliner, Sparkling Rose

Riesling, Gruener Veltliner i Sparkling Rosé to moje najlepsze typy dla Palak Paneer. Najlepsze wino do kuchni indyjskiej będzie oczywiście zależeć od potrawy, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają pewną słodycz, która uzupełnia pikantność i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn