Ostry Zaklinacz: krewetki z jarmużem i Shiitakes

Ostry Zaklinacz: krewetki z jarmużem i Shiitakes
Zaklinacz: krewetki z kapustą i Shiitakes to bezglutenowe i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Na $9.74 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sos sojowy, grzyby shiitake, krewetki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 337 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Chrupki Zaklinacz: co zrobić ze zbyt dużą ilością jarmużu, Ostry Zaklinacz: kapusta duszona z karmelizowaną cebulą, orzechami włoskimi i serem pleśniowym, oraz Zaklinacz: Słoik Cezara dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło roztopić na średnim ogniu na szerokiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać cebulę i shiitakes i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
4
Dodać jarmuż przez garść i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zwiędną i prawie miękkie, o 3 protokół. Przesuń warzywa na boki patelni, aby zrobić miejsce dla krewetek. Następnie dodać krewetki i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż nie całkiem nieprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
JarmużJarmuż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj sos sojowy, wino i śmietanę, jeśli używasz, i gotować, aż sos lekko zgęstnieje, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Podawać natychmiast.

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla krewetek. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia48
Magazyn