Osaka-Style Okonomiyaki Z " Japanese Soul Cooking

Osaka-Style Okonomiyaki Z
Osaka-Style Okonomiyaki Z ' Japanese Soul Cooking might be just the Japoński przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $1.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 791 kalorii. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 15 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mąkę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przepis Na Okonomiyaki W Stylu Osaki, Tempura Warzywna Z " Japońskiego Gotowania Duszy, oraz Domowej Roboty Rayu Z " Japońskiej Kuchni Duszy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby ciasto, wymieszać mąkę, dashi, sól, proszek do pieczenia i cukier w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
DashiDashi
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać kapustę do ciasta i dobrze wymieszać przez co najmniej 30 sekund, aż cała kapusta zostanie pokryta.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
3
Dodajemy jajka i mieszamy, tym razem lekko, przez około 15 sekund lub do momentu, aż jajka połączą się z kapustą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
4
Rozgrzej patelnię nieprzywierającą lub żeliwną przez co najmniej 5 minut na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Dodaj 1 łyżkę oleju sezamowego, upewniając się, aby pokryć całą powierzchnię patelni. Okonomiyaki gotować partiami. Łyżka mieszanki kapusty i ciasta do patelni, aby utworzyć naleśnik o średnicy 6 cali i około 1 cala grubości. Nie naciskaj na kapustę, chcesz puszystego naleśnika. Delikatnie połóż około jednej czwartej plasterków brzucha wieprzowego na wierzchu naleśnika, starając się nie nakładać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Brzucha WieprzowegoPlastry Brzucha Wieprzowego
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Naleśnik gotować przez około 3 minuty. Użyj długiej szpatułki (szpatułka rybna jest idealna), aby ostrożnie odwrócić naleśnik, aby strona z brzuchem wieprzowym była teraz skierowana w dół. Delikatnie przyciśnij naleśnik łopatką (nie naciskaj zbyt mocno, nie chcesz, aby ciasto rozlało się z boków). Gotować jeszcze przez około 5 minut, a następnie ponownie obrócić naleśnik, aby strona z brzuchem wieprzowym była teraz skierowana do góry. (Jeśli okonomiyaki rozpadnie się po odwróceniu, nie martw się; użyj szpatułki, aby włożyć wszystkie zbłąkane składniki z powrotem do naleśnika.) Gotować jeszcze przez około 2 minuty. Kiedy jest gotowy, naleśnik powinien być lekko rumiany z obu stron, wieprzowina gotowana, a kapusta w środku miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch WieprzowyBrzuch Wieprzowy
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
7
Przenieść naleśnik na talerz, wieprzowina stronie do góry, i dodać polewy. Wyciśnij około 1 łyżki sosu okonomiyaki na naleśnik, w długich wstążkach. Na naleśnik wycisnąć około 1 łyżki majonezu, również w długich wstążkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
8
Posypać około 1 łyżka aonori na naleśnik.
9
Naleśnik posypać około 1 łyżką suszonego, ogolonego bonito. (
10
Dodaj mniej lub bardziej dowolnej polewy, do smaku.)
11
Naleśnik pokroić na ćwiartki i od razu podawać.
12
Powtórz z pozostałymi 3 łyżkami oleju i ciasta naleśnikowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćNormalny
Gotowe W15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn