Osaka-Style Okonomiyaki Z " Japanese Soul Cooking
Osaka-Style Okonomiyaki Z ' Japanese Soul Cooking might be just the Japoński przepis, którego szukasz. Ten bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $1.8 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 52g tłuszczu, oraz w sumie 791 kalorii. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 15 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mąkę, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Przepis Na Okonomiyaki W Stylu Osaki, Tempura Warzywna Z " Japońskiego Gotowania Duszy, oraz Domowej Roboty Rayu Z " Japońskiej Kuchni Duszy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby ciasto, wymieszać mąkę, dashi, sól, proszek do pieczenia i cukier w dużej misce.
Dodać kapustę do ciasta i dobrze wymieszać przez co najmniej 30 sekund, aż cała kapusta zostanie pokryta.
Dodajemy jajka i mieszamy, tym razem lekko, przez około 15 sekund lub do momentu, aż jajka połączą się z kapustą.
Rozgrzej patelnię nieprzywierającą lub żeliwną przez co najmniej 5 minut na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju sezamowego, upewniając się, aby pokryć całą powierzchnię patelni. Okonomiyaki gotować partiami. Łyżka mieszanki kapusty i ciasta do patelni, aby utworzyć naleśnik o średnicy 6 cali i około 1 cala grubości. Nie naciskaj na kapustę, chcesz puszystego naleśnika. Delikatnie połóż około jednej czwartej plasterków brzucha wieprzowego na wierzchu naleśnika, starając się nie nakładać.
Naleśnik gotować przez około 3 minuty. Użyj długiej szpatułki (szpatułka rybna jest idealna), aby ostrożnie odwrócić naleśnik, aby strona z brzuchem wieprzowym była teraz skierowana w dół. Delikatnie przyciśnij naleśnik łopatką (nie naciskaj zbyt mocno, nie chcesz, aby ciasto rozlało się z boków). Gotować jeszcze przez około 5 minut, a następnie ponownie obrócić naleśnik, aby strona z brzuchem wieprzowym była teraz skierowana do góry. (Jeśli okonomiyaki rozpadnie się po odwróceniu, nie martw się; użyj szpatułki, aby włożyć wszystkie zbłąkane składniki z powrotem do naleśnika.) Gotować jeszcze przez około 2 minuty. Kiedy jest gotowy, naleśnik powinien być lekko rumiany z obu stron, wieprzowina gotowana, a kapusta w środku miękka.
Przenieść naleśnik na talerz, wieprzowina stronie do góry, i dodać polewy. Wyciśnij około 1 łyżki sosu okonomiyaki na naleśnik, w długich wstążkach. Na naleśnik wycisnąć około 1 łyżki majonezu, również w długich wstążkach.
Posypać około 1 łyżka aonori na naleśnik.
Naleśnik posypać około 1 łyżką suszonego, ogolonego bonito. (
Dodaj mniej lub bardziej dowolnej polewy, do smaku.)
Naleśnik pokroić na ćwiartki i od razu podawać.
Powtórz z pozostałymi 3 łyżkami oleju i ciasta naleśnikowego.