Orzo Z Mozzarellą I Oliwką
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj mozzarelli z oliwą Orzo. Na 1,16 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 16G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 379 kalorii. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, oliwek, bazylii i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 42%. Podobne przepisy to Sałatka Orzo & mozzarella, Pieczone Orzo Z Bakłażanem I Mozzarellą, oraz Kurczak cytrynowo-oliwkowy z Orzo.
Instrukcje
Pokroić 4 uncje mozzarelli w cienkie paski; pozostały ser pokroić w kostkę. Odstawić.
Orzo ugotować w dużym rondlu zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu; odcedzić i przelać do dużej miski.
Roztopić masło z olejem w rondlu na średnim ogniu; dodać cebulę, i smażyć do miękkości.
Dodaj seler i smażyć 5 minut.
Wymieszać z mąką i podsmażyć 3 minuty; wymieszać bulion i kolejne 3 składniki. Gotować, stale mieszając, 5 minut. Wymieszać mieszankę pomidorową, kostki serowe, oliwki i sól do orzo; łyżkę do lekko nasmarowanego płytkiego 3-ćwiartkowego naczynia do pieczenia. Ułóż paski serowe na górze.
Piec w 350 przez 45 minut lub do lekko chrupiące.