Orzo z kiełbasą, papryką i pomidorami
Orzo z kiełbasą, papryką i pomidorami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 469 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.66 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sól i pieprz, paprykę, łagodną kiełbasę z indyka i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Orzo Z Kiełbasą, Papryką I Pomidorami, Papryka słodka faszerowana kiełbasą i Orzo, oraz Tosty Orzo z kiełbasą i suszonymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Za pomocą szczypiec umieść paprykę na płomieniu gazowym. Gotować, obracając od czasu do czasu, aż skórki zostaną zwęglone ze wszystkich stron, około 5 do 6 minut. (Alternatywnie, umieścić paprykę na blasze do pieczenia i dusić przez 5 do 8 protokół, aż zwęglone.)
W średniej misce umieścić zwęgloną paprykę. Przykryj miskę folią i pozostaw paprykę na parze przez 20 minut. Pod bieżącą wodą obrać zwęgloną skórę z papryki. Paprykę osuszyć ręcznikami papierowymi.
Usunąć łodygę i nasiona z papryki i pokroić w plastry grubości 1/4 cala. Odstawić.
W średnim rondlu doprowadzić bulion z kurczaka, wodę i sól koszerną do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 8 do 10 protokół.
Podczas gotowania makaronu: na dużej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kiełbasę z indyka i saute aż gotowane przez, o 4 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę.
Dodać paprykę, pomidory, i płatki czerwonej papryki, Jeśli za pomocą, i gotować do ogrzania przez, O 2 protokół.
Odcedzić makaron, rezerwując około 1/2 szklanki płynu do gotowania, i przenieść do dużej miski.
Dodać mieszaninę kiełbasy, 1 łyżkę natki pietruszki, i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Wrzucić dobrze, aby połączyć wszystkie składniki, dodając zarezerwowany płyn do gotowania, w razie potrzeby, aby poluzować makaron. Wierzch z ricotta salata i posypać pozostałą pietruszką.