Orzechowy Tort Czekoladowy Z Ganache Espresso
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tortu czekoladowego z orzechami laskowymi z Ganache Espresso. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 8G białka, oraz 34g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 151 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, blanszowane orzechy laskowe, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tort Espresso z białej czekolady z Pralinkami z orzechów laskowych, Czekoladowe Espresso Ciasto Ganache, oraz Czekoladowy Tort Ganache dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. 9-calowa patelnia z masłem sprężynowym. W robocie kuchennym pulse 1 szklanka cukru z orzechami laskowymi, aż drobno zmielone.
W dużej misce, żółtka ubić, mieszanina orzechów laskowych, skórka, masło, sól, i wanilia aż połączone; odstawić.
Za pomocą miksera wyposażonego w mocowanie do ubijania, ubijaj białka na średniej prędkości do nieprzezroczystości. Powoli dodaj pozostałe 2 łyżki cukru i nadal ubijaj do miękkich szczytów. Złóż bezę do mieszanki orzechów laskowych, na przemian z okruchami panko.
Wlać do patelni i piec, aż środek jest po prostu ustawić i wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty (patrz headnote), o 40 protokół.
Niech ciasto ostygnie na patelni przez 15 minut, a następnie usunąć boki patelni i niech ciasto ostygnie całkowicie przed szkliwem.
W żaroodpornej misce podgrzewaj czekoladę ze śmietaną i proszkiem espresso, aż czekolada się stopi i mieszanina będzie gładka.
Umieść ciasto na stojaku z drutu w obramowanej blasze do pieczenia.
Wlać ganache na ciasto. Schłodzić, aby ustawić ganache.