Orecchiette z pancettą, groszkiem i świeżymi ziołami
Orecchiette z pancettą, groszkiem i świeżymi ziołami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 673 kalorie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka szczypiorku, ser pecorino-romano, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grill-pieczona cała ryba faszerowana świeżymi ziołami i zawinięta w pancettę, Cukinia Wstążka Fettuccine z groszkiem i świeżymi ziołami, oraz Orecchiette z Pancettanem i brokułami.
Instrukcje
Ugotować makaron w dużym garnku z osoloną wodą, aż al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując 1 szklankę wody do gotowania makaronu.
Roztopić masło na dużej, głębokiej patelni.
Dodać pancetta i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, mieszając, aż tylko zaczyna się brązowy, o 5 protokół.
Dodać czosnek i jalapeo i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać groszek i wrzucić do herbu.
Dodaj makaron wraz z zarezerwowaną wodą z makaronu i serem. Obficie przyprawić pieprzem i gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż sos będzie gęsty i kremowy, o 2 protokół. Wmieszać szczypiorek, pietruszkę i miętę i podawać od razu.