Oliwkowa Piadyna z sałatką z rukoli i winegretem kaparowym
Oliwkowa Piadyna z sałatką z rukoli i winegretem kaparowym to wegańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 300 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka frisée, ciepłej wody, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka z rukoli z rzodkiewką i winegretem kaparowym, Sałatka Z Arugulanem I Cannellini Z Oliwkowym Winegretem, oraz Oliwa z oliwek gotowany Tuńczyk z Kaparem i oliwkowym winegretem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki i łyżki, a następnie wyrównać nożem.
Połączyć 2 łyżki mąki, 3 łyżki ciepłej wody i drożdży w dużej misce; odstawić 20 minut.
Dodaj pozostałe 5 uncji mąki (około 1 szklanki), pozostałe 1/4 szklanki ciepłej wody, oliwki, oliwa, i 1/4 łyżeczki soli; wymieszać, aż będzie gładka. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 8 minut); dodaj wystarczającą ilość mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 2 godziny lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut. Podziel na pół. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), zwiń każdą porcję w 8-calowy okrąg na mące.
Ułożyć ciasto na blasze pokrytej sprayem do pieczenia i posypanej mąką kukurydzianą.
Ustaw stojak piekarnika w najniższym ustawieniu.
Umieść kamień do pizzy na najniższym stojaku. Rozgrzej piekarnik do 50
Rozgrzej kamień pizzy przez 30 minut przed pieczeniem ciasta.
Wsuń zwinięte ciasto na rozgrzany kamień do pizzy, używając szpatułki jako prowadnicy.
Piec na najniższym stojaku piekarnika na 500 przez 7 minut.
Usuń flatbread do deski do krojenia.
Aby przygotować sałatkę, połączyć rukolę i pozostałe składniki w misce; wrzucić do herbu.
Umieść 1 1/2 szklanki sałatki na każdym płaskim chlebie. Fold flatbread nad sałatką; pokroić piadines na pół.
Wino Uwaga: śródziemnomorskie składniki tego dania wzywają do wina regionu. Poszukaj białych z winogron Fiano z południowych Włoch, takich jak Mandrarossa Fiano 2008 ($
z Sycylii. Jeffery Lindenmuth